Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૯. ઇન્દખીલસુત્તવણ્ણના

    9. Indakhīlasuttavaṇṇanā

    ૧૧૦૯. અજ્ઝાસયન્તિ સસ્સતાદિભેદં અજ્ઝાસયં. સો હિ ‘‘ઇદમેવ સચ્ચં મોઘમઞ્ઞ’’ન્તિ ગાહસ્સ મુખભૂતત્તા મુખન્તિ અધિપ્પેતો. તઞ્ચ અપરે અદિટ્ઠસચ્ચા ઓલોકેન્તિ, દિટ્ઠસચ્ચા પન નેવ ઓલોકેન્તિ.

    1109.Ajjhāsayanti sassatādibhedaṃ ajjhāsayaṃ. So hi ‘‘idameva saccaṃ moghamañña’’nti gāhassa mukhabhūtattā mukhanti adhippeto. Tañca apare adiṭṭhasaccā olokenti, diṭṭhasaccā pana neva olokenti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. ઇન્દખીલસુત્તં • 9. Indakhīlasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૯. ઇન્દખીલસુત્તવણ્ણના • 9. Indakhīlasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact