Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૮. ઇન્દ્રિયકથાવણ્ણના

    8. Indriyakathāvaṇṇanā

    ૮૫૩-૮૫૬. યથા લોકુત્તરા સદ્ધાદયો એવ સદ્ધિન્દ્રિયાદીનિ, એવં લોકિયાપિ. કસ્મા ? તત્થાપિ અધિમોક્ખલક્ખણાદિના ઇન્દટ્ઠસબ્ભાવતો. સદ્ધેય્યાદિવત્થૂસુ સદ્દહનાદિમત્તમેવ હિ તન્તિ ઇમમત્થં દસ્સેન્તો આહ ‘‘લોકુત્તરાનં…પે॰… દટ્ઠબ્બો’’તિ.

    853-856. Yathā lokuttarā saddhādayo eva saddhindriyādīni, evaṃ lokiyāpi. Kasmā ? Tatthāpi adhimokkhalakkhaṇādinā indaṭṭhasabbhāvato. Saddheyyādivatthūsu saddahanādimattameva hi tanti imamatthaṃ dassento āha ‘‘lokuttarānaṃ…pe… daṭṭhabbo’’ti.

    ઇન્દ્રિયકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Indriyakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    એકૂનવીસતિમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ekūnavīsatimavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૯૩) ૮. ઇન્દ્રિયકથા • (193) 8. Indriyakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૮. ઇન્દ્રિયકથાવણ્ણના • 8. Indriyakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૮. ઇન્દ્રિયકથાવણ્ણના • 8. Indriyakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact