Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૭. ઇસ્સરિયસુત્તં

    7. Issariyasuttaṃ

    ૭૭.

    77.

    ‘‘કિંસુ ઇસ્સરિયં લોકે, કિંસુ ભણ્ડાનમુત્તમં;

    ‘‘Kiṃsu issariyaṃ loke, kiṃsu bhaṇḍānamuttamaṃ;

    કિંસુ સત્થમલં લોકે, કિંસુ લોકસ્મિમબ્બુદં.

    Kiṃsu satthamalaṃ loke, kiṃsu lokasmimabbudaṃ.

    ‘‘કિંસુ હરન્તં વારેન્તિ, હરન્તો પન કો પિયો;

    ‘‘Kiṃsu harantaṃ vārenti, haranto pana ko piyo;

    કિંસુ પુનપ્પુનાયન્તં, અભિનન્દન્તિ પણ્ડિતા’’તિ.

    Kiṃsu punappunāyantaṃ, abhinandanti paṇḍitā’’ti.

    ‘‘વસો ઇસ્સરિયં લોકે, ઇત્થી ભણ્ડાનમુત્તમં;

    ‘‘Vaso issariyaṃ loke, itthī bhaṇḍānamuttamaṃ;

    કોધો સત્થમલં લોકે, ચોરા લોકસ્મિમબ્બુદા.

    Kodho satthamalaṃ loke, corā lokasmimabbudā.

    ‘‘ચોરં હરન્તં વારેન્તિ, હરન્તો સમણો પિયો;

    ‘‘Coraṃ harantaṃ vārenti, haranto samaṇo piyo;

    સમણં પુનપ્પુનાયન્તં, અભિનન્દન્તિ પણ્ડિતા’’તિ.

    Samaṇaṃ punappunāyantaṃ, abhinandanti paṇḍitā’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. ઇસ્સરિયસુત્તવણ્ણના • 7. Issariyasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭. ઇસ્સરિયસુત્તવણ્ણના • 7. Issariyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact