Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૬. ઇતોદિન્નકથાવણ્ણના
6. Itodinnakathāvaṇṇanā
૪૮૮-૪૯૧. તેનેવ યાપેન્તીતિ તેનેવ ચીવરાદિના યાપેન્તિ, તેનેવ વા ચીવરાદિદાનેન યાપેન્તિ, સયંકતેન કમ્મુના વિનાપીતિ અધિપ્પાયો. ઇમિના કારણેનાતિ યદિ યં ઇતો ચીવરાદિ દિન્નં, ન તેન યાપેય્યું, કથં અનુમોદેય્યું…પે॰… સોમનસ્સં પટિલભેય્યુન્તિ લદ્ધિં પતિટ્ઠપેન્તસ્સપીતિ વુત્તં હોતિ.
488-491. Tenevayāpentīti teneva cīvarādinā yāpenti, teneva vā cīvarādidānena yāpenti, sayaṃkatena kammunā vināpīti adhippāyo. Iminā kāraṇenāti yadi yaṃ ito cīvarādi dinnaṃ, na tena yāpeyyuṃ, kathaṃ anumodeyyuṃ…pe… somanassaṃ paṭilabheyyunti laddhiṃ patiṭṭhapentassapīti vuttaṃ hoti.
ઇતોદિન્નકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Itodinnakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૬૮) ૬. ઇતોદિન્નકથા • (68) 6. Itodinnakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૬. ઇતોદિન્નકથાવણ્ણના • 6. Itodinnakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૬. ઇતોદિન્નકથાવણ્ણના • 6. Itodinnakathāvaṇṇanā