Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    414. ஜாக³ரஜாதகங் (7-2-9)

    414. Jāgarajātakaṃ (7-2-9)

    135.

    135.

    கோத⁴ ஜாக³ரதங் ஸுத்தோ, கோத⁴ ஸுத்தேஸு ஜாக³ரோ;

    Kodha jāgarataṃ sutto, kodha suttesu jāgaro;

    கோ மமேதங் விஜானாதி, கோ தங் படிப⁴ணாதி மே.

    Ko mametaṃ vijānāti, ko taṃ paṭibhaṇāti me.

    136.

    136.

    அஹங் ஜாக³ரதங் ஸுத்தோ, அஹங் ஸுத்தேஸு ஜாக³ரோ;

    Ahaṃ jāgarataṃ sutto, ahaṃ suttesu jāgaro;

    அஹமேதங் விஜானாமி, அஹங் படிப⁴ணாமி தே.

    Ahametaṃ vijānāmi, ahaṃ paṭibhaṇāmi te.

    137.

    137.

    கத²ங் ஜாக³ரதங் ஸுத்தோ, கத²ங் ஸுத்தேஸு ஜாக³ரோ;

    Kathaṃ jāgarataṃ sutto, kathaṃ suttesu jāgaro;

    கத²ங் ஏதங் விஜானாஸி, கத²ங் படிப⁴ணாஸி மே.

    Kathaṃ etaṃ vijānāsi, kathaṃ paṭibhaṇāsi me.

    138.

    138.

    யே த⁴ம்மங் நப்பஜானந்தி, ஸங்யமோதி த³மோதி ச;

    Ye dhammaṃ nappajānanti, saṃyamoti damoti ca;

    தேஸு ஸுப்பமானேஸு, அஹங் ஜக்³கா³மி தே³வதே.

    Tesu suppamānesu, ahaṃ jaggāmi devate.

    139.

    139.

    யேஸங் ராகோ³ ச தோ³ஸோ ச, அவிஜ்ஜா ச விராஜிதா;

    Yesaṃ rāgo ca doso ca, avijjā ca virājitā;

    தேஸு ஜாக³ரமானேஸு, அஹங் ஸுத்தொஸ்மி தே³வதே.

    Tesu jāgaramānesu, ahaṃ suttosmi devate.

    140.

    140.

    ஏவங் ஜாக³ரதங் ஸுத்தோ, ஏவங் ஸுத்தேஸு ஜாக³ரோ;

    Evaṃ jāgarataṃ sutto, evaṃ suttesu jāgaro;

    ஏவமேதங் விஜானாமி, ஏவங் படிப⁴ணாமி தே.

    Evametaṃ vijānāmi, evaṃ paṭibhaṇāmi te.

    141.

    141.

    ஸாது⁴ ஜாக³ரதங் ஸுத்தோ, ஸாது⁴ ஸுத்தேஸு ஜாக³ரோ;

    Sādhu jāgarataṃ sutto, sādhu suttesu jāgaro;

    ஸாது⁴மேதங் விஜானாஸி, ஸாது⁴ படிப⁴ணாஸி மேதி.

    Sādhumetaṃ vijānāsi, sādhu paṭibhaṇāsi meti.

    ஜாக³ரஜாதகங் நவமங்.

    Jāgarajātakaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [414] 9. ஜாக³ரஜாதகவண்ணனா • [414] 9. Jāgarajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact