Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૬. જાગરસુત્તં

    6. Jāgarasuttaṃ

    . સાવત્થિનિદાનં. એકમન્તં ઠિતા ખો સા દેવતા ભગવતો સન્તિકે ઇમં ગાથં અભાસિ –

    6. Sāvatthinidānaṃ. Ekamantaṃ ṭhitā kho sā devatā bhagavato santike imaṃ gāthaṃ abhāsi –

    ‘‘કતિ જાગરતં સુત્તા, કતિ સુત્તેસુ જાગરા;

    ‘‘Kati jāgarataṃ suttā, kati suttesu jāgarā;

    કતિભિ 1 રજમાદેતિ, કતિભિ 2 પરિસુજ્ઝતી’’તિ.

    Katibhi 3 rajamādeti, katibhi 4 parisujjhatī’’ti.

    ‘‘પઞ્ચ જાગરતં સુત્તા, પઞ્ચ સુત્તેસુ જાગરા;

    ‘‘Pañca jāgarataṃ suttā, pañca suttesu jāgarā;

    પઞ્ચભિ 5 રજમાદેતિ, પઞ્ચભિ 6 પરિસુજ્ઝતી’’તિ.

    Pañcabhi 7 rajamādeti, pañcabhi 8 parisujjhatī’’ti.







    Footnotes:
    1. કતીહિ (સી॰)
    2. કતીહિ (સી॰)
    3. katīhi (sī.)
    4. katīhi (sī.)
    5. પઞ્ચહિ (સી॰)
    6. પઞ્ચહિ (સી॰)
    7. pañcahi (sī.)
    8. pañcahi (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. જાગરસુત્તવણ્ણના • 6. Jāgarasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬. જાગરસુત્તવણ્ણના • 6. Jāgarasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact