Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૮. સમણબ્રાહ્મણવગ્ગો

    8. Samaṇabrāhmaṇavaggo

    ૧. જરામરણસુત્તાદિવણ્ણના

    1. Jarāmaraṇasuttādivaṇṇanā

    ૭૧-૭૨. એકેકં સુત્તં કત્વા એકાદસ સુત્તાનિ વુત્તાનિ અવિજ્જાય વસેન દેસનાય અનાગતત્તા, તથાનાગમનઞ્ચસ્સા ચતુસચ્ચવસેન એકેકસ્સ પદસ્સ ઉદ્ધટત્તા. કામઞ્ચ ‘‘આસવસમુદયા અવિજ્જાસમુદયો’’તિ અત્થેવ અઞ્ઞત્થ સુત્તપદં, ઇધ પન વેનેય્યજ્ઝાસયવસેન તથા ન વુત્તન્તિ દટ્ઠબ્બં.

    71-72.Ekekaṃ suttaṃ katvā ekādasa suttāni vuttāni avijjāya vasena desanāya anāgatattā, tathānāgamanañcassā catusaccavasena ekekassa padassa uddhaṭattā. Kāmañca ‘‘āsavasamudayā avijjāsamudayo’’ti attheva aññattha suttapadaṃ, idha pana veneyyajjhāsayavasena tathā na vuttanti daṭṭhabbaṃ.

    જરામરણસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Jarāmaraṇasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.

    સમણબ્રાહ્મણવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Samaṇabrāhmaṇavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૧. જરામરણસુત્તં • 1. Jarāmaraṇasuttaṃ
    ૨-૧૧. જાતિસુત્તાદિદસકં • 2-11. Jātisuttādidasakaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. જરામરણસુત્તાદિવણ્ણના • 1. Jarāmaraṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact