Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. જાતિધમ્મવગ્ગવણ્ણના

    4. Jātidhammavaggavaṇṇanā

    ૩૩-૪૨. જાતિધમ્મવગ્ગે જાતિધમ્મન્તિ જાયનધમ્મં નિબ્બત્તનસભાવં. જરાધમ્મન્તિ જીરણસભાવં. બ્યાધિધમ્મન્તિ બ્યાધિનો ઉપ્પત્તિપચ્ચયભાવેન બ્યાધિસભાવં. મરણધમ્મન્તિ મરણસભાવં . સોકધમ્મન્તિ સોકસ્સ ઉપ્પત્તિપચ્ચયભાવેન સોકસભાવં. સંકિલેસિકધમ્મન્તિ સંકિલેસિકસભાવં. ખયધમ્મન્તિ ખયગમનસભાવં. વયધમ્માદીસુપિ એસેવ નયોતિ.

    33-42. Jātidhammavagge jātidhammanti jāyanadhammaṃ nibbattanasabhāvaṃ. Jarādhammanti jīraṇasabhāvaṃ. Byādhidhammanti byādhino uppattipaccayabhāvena byādhisabhāvaṃ. Maraṇadhammanti maraṇasabhāvaṃ . Sokadhammanti sokassa uppattipaccayabhāvena sokasabhāvaṃ. Saṃkilesikadhammanti saṃkilesikasabhāvaṃ. Khayadhammanti khayagamanasabhāvaṃ. Vayadhammādīsupi eseva nayoti.

    જાતિધમ્મવગ્ગો ચતુત્થો.

    Jātidhammavaggo catuttho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧-૧૦. જાતિધમ્માદિસુત્તદસકં • 1-10. Jātidhammādisuttadasakaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. જાતિધમ્મવગ્ગવણ્ણના • 4. Jātidhammavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact