Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૪. જાતિધમ્મવગ્ગવણ્ણના

    4. Jātidhammavaggavaṇṇanā

    ૩૩-૪૨. નિબ્બત્તનસભાવન્તિ હેતુપચ્ચયેહિ ઉપ્પજ્જનસભાવં. ઉપ્પાદાનન્તરં બુદ્ધિપ્પત્તિયા જીરણસભાવં. યત્થ ચક્ખાદયો, તત્થેવ વિસભાગસમુટ્ઠાનલક્ખણેન બ્યાધિનો ઉપ્પત્તિપચ્ચયભાવેન બ્યાધિસભાવં. મરણસભાવન્તિ વિનાસસભાવં. સોકસભાવન્તિ ઞાતિબ્યસનાદિના ડય્હમાનદુક્ખસભાવં. સંકિલેસિકસભાવન્તિ તણ્હાદિવસેન સંકિલિસ્સનસભાવં.

    33-42.Nibbattanasabhāvanti hetupaccayehi uppajjanasabhāvaṃ. Uppādānantaraṃ buddhippattiyā jīraṇasabhāvaṃ. Yattha cakkhādayo, tattheva visabhāgasamuṭṭhānalakkhaṇena byādhino uppattipaccayabhāvena byādhisabhāvaṃ. Maraṇasabhāvanti vināsasabhāvaṃ. Sokasabhāvanti ñātibyasanādinā ḍayhamānadukkhasabhāvaṃ. Saṃkilesikasabhāvanti taṇhādivasena saṃkilissanasabhāvaṃ.

    જાતિધમ્મવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Jātidhammavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧-૧૦. જાતિધમ્માદિસુત્તદસકં • 1-10. Jātidhammādisuttadasakaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. જાતિધમ્મવગ્ગવણ્ણના • 4. Jātidhammavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact