Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. જતુકણ્ણિત્થેરઅપદાનં

    9. Jatukaṇṇittheraapadānaṃ

    ૨૭૬.

    276.

    ‘‘નગરે હંસવતિયા, સેટ્ઠિપુત્તો અહોસહં;

    ‘‘Nagare haṃsavatiyā, seṭṭhiputto ahosahaṃ;

    સમપ્પિતો કામગુણે, પરિચારેમહં તદા.

    Samappito kāmaguṇe, paricāremahaṃ tadā.

    ૨૭૭.

    277.

    ‘‘તતો 1 પાસાદમારુય્હ, મહાભોગે વલઞ્જકો 2;

    ‘‘Tato 3 pāsādamāruyha, mahābhoge valañjako 4;

    તત્થ નચ્ચેહિ ગીતેહિ, પરિચારેમહં તદા.

    Tattha naccehi gītehi, paricāremahaṃ tadā.

    ૨૭૮.

    278.

    ‘‘તૂરિયા આહતા મય્હં, સમ્મતાળસમાહિતા;

    ‘‘Tūriyā āhatā mayhaṃ, sammatāḷasamāhitā;

    નચ્ચન્તા 5 ઇત્થિયો સબ્બા, હરન્તિયેવ મે મનો.

    Naccantā 6 itthiyo sabbā, harantiyeva me mano.

    ૨૭૯.

    279.

    ‘‘ચેલાપિકા 7 લામણિકા 8, કુઞ્જવાસી તિમજ્ઝિકા 9;

    ‘‘Celāpikā 10 lāmaṇikā 11, kuñjavāsī timajjhikā 12;

    લઙ્ઘિકા સોકજ્ઝાયી ચ, પરિવારેન્તિ મં સદા.

    Laṅghikā sokajjhāyī ca, parivārenti maṃ sadā.

    ૨૮૦.

    280.

    ‘‘વેતાળિનો કુમ્ભથૂની, નટા ચ નચ્ચકા બહૂ;

    ‘‘Vetāḷino kumbhathūnī, naṭā ca naccakā bahū;

    નટકા નાટકા ચેવ, પરિવારેન્તિ મં સદા.

    Naṭakā nāṭakā ceva, parivārenti maṃ sadā.

    ૨૮૧.

    281.

    ‘‘કપ્પકા ન્હાપકા સૂદા, માલાકારા સુપાસકા 13;

    ‘‘Kappakā nhāpakā sūdā, mālākārā supāsakā 14;

    જલ્લા મલ્લા ચ તે સબ્બે, પરિવારેન્તિ મં સદા.

    Jallā mallā ca te sabbe, parivārenti maṃ sadā.

    ૨૮૨.

    282.

    ‘‘એતેસુ કીળમાનેસુ, સિક્ખિતે કતુપાસને;

    ‘‘Etesu kīḷamānesu, sikkhite katupāsane;

    રત્તિન્દિવં ન જાનામિ, ઇન્દોવ તિદસઙ્ગણે.

    Rattindivaṃ na jānāmi, indova tidasaṅgaṇe.

    ૨૮૩.

    283.

    ‘‘અદ્ધિકા પથિકા સબ્બે, યાચકા વરકા બહૂ;

    ‘‘Addhikā pathikā sabbe, yācakā varakā bahū;

    ઉપગચ્છન્તિ તે નિચ્ચં, ભિક્ખયન્તા મમં ઘરં.

    Upagacchanti te niccaṃ, bhikkhayantā mamaṃ gharaṃ.

    ૨૮૪.

    284.

    ‘‘સમણા બ્રાહ્મણા ચેવ, પુઞ્ઞક્ખેત્તા અનુત્તરા;

    ‘‘Samaṇā brāhmaṇā ceva, puññakkhettā anuttarā;

    વડ્ઢયન્તા મમં પુઞ્ઞં, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Vaḍḍhayantā mamaṃ puññaṃ, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૮૫.

    285.

    ‘‘પટગા 15 લટુકા 16 સબ્બે, નિગણ્ઠા પુપ્ફસાટકા;

    ‘‘Paṭagā 17 laṭukā 18 sabbe, nigaṇṭhā pupphasāṭakā;

    તેદણ્ડિકા એકસિખા, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Tedaṇḍikā ekasikhā, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૮૬.

    286.

    ‘‘આજીવકા વિલુત્તાવી, ગોધમ્મા દેવધમ્મિકા;

    ‘‘Ājīvakā viluttāvī, godhammā devadhammikā;

    રજોજલ્લધરા એતે, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Rajojalladharā ete, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૮૭.

    287.

    ‘‘પરિત્તકા સન્તિપત્તા 19, કોધપુગ્ગનિકા 20 બહૂ;

    ‘‘Parittakā santipattā 21, kodhapugganikā 22 bahū;

    તપસ્સી વનચારી ચ, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Tapassī vanacārī ca, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૮૮.

    288.

    ‘‘ઓડ્ડકા દમિળા ચેવ, સાકુળા મલવાળકા 23;

    ‘‘Oḍḍakā damiḷā ceva, sākuḷā malavāḷakā 24;

    સવરા યોનકા ચેવ, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Savarā yonakā ceva, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૮૯.

    289.

    ‘‘અન્ધકા મુણ્ડકા સબ્બે, કોટલા હનુવિન્દકા 25;

    ‘‘Andhakā muṇḍakā sabbe, koṭalā hanuvindakā 26;

    આરાવચીનરટ્ઠા ચ, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Ārāvacīnaraṭṭhā ca, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૯૦.

    290.

    ‘‘અલસન્દકા 27 પલ્લવકા, ધમ્મરા નિગ્ગમાનુસા 28;

    ‘‘Alasandakā 29 pallavakā, dhammarā niggamānusā 30;

    ગેહિકા 31 ચેતપુત્તા ચ, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Gehikā 32 cetaputtā ca, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૯૧.

    291.

    ‘‘માધુરકા કોસલકા, કલિઙ્ગા 33 હત્થિપોરિકા;

    ‘‘Mādhurakā kosalakā, kaliṅgā 34 hatthiporikā;

    ઇસિણ્ડા મક્કલા ચેવ, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Isiṇḍā makkalā ceva, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૯૨.

    292.

    ‘‘ચેલાવકા આરબ્ભા 35 ચ, ઓઘુળ્હા 36 મેઘલા બહૂ;

    ‘‘Celāvakā ārabbhā 37 ca, oghuḷhā 38 meghalā bahū;

    ખુદ્દકા સુદ્દકા ચેવ, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Khuddakā suddakā ceva, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૯૩.

    293.

    ‘‘રોહણા સિન્ધવા ચેવ, ચિતકા એકકણ્ણિકા;

    ‘‘Rohaṇā sindhavā ceva, citakā ekakaṇṇikā;

    સુરટ્ઠા અપરન્તા ચ, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Suraṭṭhā aparantā ca, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૯૪.

    294.

    ‘‘સુપ્પારકા કુમારા 39 ચ, મલ્લસોવણ્ણભૂમિકા 40;

    ‘‘Suppārakā kumārā 41 ca, mallasovaṇṇabhūmikā 42;

    વજ્જીતઙ્ગા 43 ચ તે સબ્બે, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Vajjītaṅgā 44 ca te sabbe, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૯૫.

    295.

    ‘‘નળકારા પેસકારા, ચમ્મકારા ચ તચ્છકા;

    ‘‘Naḷakārā pesakārā, cammakārā ca tacchakā;

    કમ્મારા કુમ્ભકારા ચ, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Kammārā kumbhakārā ca, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૯૬.

    296.

    ‘‘મણિકારા લોહકારા, સોણ્ણકારા ચ દુસ્સિકા;

    ‘‘Maṇikārā lohakārā, soṇṇakārā ca dussikā;

    તિપુકારા ચ તે સબ્બે, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Tipukārā ca te sabbe, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૯૭.

    297.

    ‘‘ઉસુકારા ભમકારા, પેસકારા ચ ગન્ધિકા;

    ‘‘Usukārā bhamakārā, pesakārā ca gandhikā;

    રજકા તુન્નવાયા ચ, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Rajakā tunnavāyā ca, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૯૮.

    298.

    ‘‘તેલિકા કટ્ઠહારા ચ, ઉદહારા ચ પેસ્સિકા;

    ‘‘Telikā kaṭṭhahārā ca, udahārā ca pessikā;

    સૂપિકા સૂપરક્ખા ચ, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Sūpikā sūparakkhā ca, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૨૯૯.

    299.

    ‘‘દોવારિકા અનીકટ્ઠા, બન્ધિકા 45 પુપ્ફછડ્ડકા;

    ‘‘Dovārikā anīkaṭṭhā, bandhikā 46 pupphachaḍḍakā;

    હત્થારુહા હત્થિપાલા, આગચ્છન્તિ મમં ઘરં.

    Hatthāruhā hatthipālā, āgacchanti mamaṃ gharaṃ.

    ૩૦૦.

    300.

    ‘‘આનન્દસ્સ મહારઞ્ઞો 47, મમત્થસ્સ 48 અદાસહં;

    ‘‘Ānandassa mahārañño 49, mamatthassa 50 adāsahaṃ;

    સત્તવણ્ણેન રતનેન, ઊનત્થં 51 પૂરયામહં.

    Sattavaṇṇena ratanena, ūnatthaṃ 52 pūrayāmahaṃ.

    ૩૦૧.

    301.

    ‘‘યે મયા કિત્તિતા સબ્બે, નાનાવણ્ણા બહૂ જના;

    ‘‘Ye mayā kittitā sabbe, nānāvaṇṇā bahū janā;

    તેસાહં ચિત્તમઞ્ઞાય, તપ્પયિં રતનેનહં.

    Tesāhaṃ cittamaññāya, tappayiṃ ratanenahaṃ.

    ૩૦૨.

    302.

    ‘‘વગ્ગૂસુ ભાસમાનાસુ, વજ્જમાનાસુ ભેરિસુ;

    ‘‘Vaggūsu bhāsamānāsu, vajjamānāsu bherisu;

    સઙ્ખેસુ ધમયન્તેસુ, સકગેહે રમામહં.

    Saṅkhesu dhamayantesu, sakagehe ramāmahaṃ.

    ૩૦૩.

    303.

    ‘‘ભગવા તમ્હિ સમયે, પદુમુત્તરનાયકો;

    ‘‘Bhagavā tamhi samaye, padumuttaranāyako;

    વસીસતસહસ્સેહિ, પરિક્ખીણાસવેહિ સો.

    Vasīsatasahassehi, parikkhīṇāsavehi so.

    ૩૦૪.

    304.

    ‘‘ભિક્ખૂહિ સહિતો વીથિં, પટિપજ્જિત્થ ચક્ખુમા;

    ‘‘Bhikkhūhi sahito vīthiṃ, paṭipajjittha cakkhumā;

    ઓભાસેન્તો દિસા સબ્બા, દીપરુક્ખોવ જોતતિ.

    Obhāsento disā sabbā, dīparukkhova jotati.

    ૩૦૫.

    305.

    ‘‘વજ્જન્તિ ભેરિયો સબ્બા, ગચ્છન્તે લોકનાયકે;

    ‘‘Vajjanti bheriyo sabbā, gacchante lokanāyake;

    પભા નિદ્ધાવતે તસ્સ, સતરંસીવ ઉગ્ગતો.

    Pabhā niddhāvate tassa, sataraṃsīva uggato.

    ૩૦૬.

    306.

    ‘‘કવાટન્તરિકાયાપિ, પવિટ્ઠેન ચ રસ્મિના;

    ‘‘Kavāṭantarikāyāpi, paviṭṭhena ca rasminā;

    અન્તોઘરેસુ વિપુલો, આલોકો આસિ તાવદે.

    Antogharesu vipulo, āloko āsi tāvade.

    ૩૦૭.

    307.

    ‘‘પભં દિસ્વાન બુદ્ધસ્સ, પારિસજ્જે અવોચહં;

    ‘‘Pabhaṃ disvāna buddhassa, pārisajje avocahaṃ;

    નિસ્સંસયં બુદ્ધસેટ્ઠો, ઇમં વીથિમુપાગતો.

    Nissaṃsayaṃ buddhaseṭṭho, imaṃ vīthimupāgato.

    ૩૦૮.

    308.

    ‘‘ખિપ્પં ઓરુય્હ પાસાદા, અગમિં અન્તરાપણં;

    ‘‘Khippaṃ oruyha pāsādā, agamiṃ antarāpaṇaṃ;

    સમ્બુદ્ધં અભિવાદેત્વા, ઇદં વચનમબ્રવિં.

    Sambuddhaṃ abhivādetvā, idaṃ vacanamabraviṃ.

    ૩૦૯.

    309.

    ‘‘‘અનુકમ્પતુ મે બુદ્ધો, જલજુત્તમનાયકો;

    ‘‘‘Anukampatu me buddho, jalajuttamanāyako;

    વસીસતસહસ્સેહિ, અધિવાસેસિ સો મુનિ’.

    Vasīsatasahassehi, adhivāsesi so muni’.

    ૩૧૦.

    310.

    ‘‘નિમન્તેત્વાન સમ્બુદ્ધં, અભિનેસિં સકં ઘરં;

    ‘‘Nimantetvāna sambuddhaṃ, abhinesiṃ sakaṃ gharaṃ;

    તત્થ અન્નેન પાનેન, સન્તપ્પેસિં મહામુનિં.

    Tattha annena pānena, santappesiṃ mahāmuniṃ.

    ૩૧૧.

    311.

    ‘‘ભુત્તાવિં કાલમઞ્ઞાય, બુદ્ધસેટ્ઠસ્સ તાદિનો;

    ‘‘Bhuttāviṃ kālamaññāya, buddhaseṭṭhassa tādino;

    સતઙ્ગિકેન તૂરિયેન, બુદ્ધસેટ્ઠં ઉપટ્ઠહિં.

    Sataṅgikena tūriyena, buddhaseṭṭhaṃ upaṭṭhahiṃ.

    ૩૧૨.

    312.

    ‘‘પદુમુત્તરો લોકવિદૂ, આહુતીનં પટિગ્ગહો;

    ‘‘Padumuttaro lokavidū, āhutīnaṃ paṭiggaho;

    અન્તોઘરે નિસીદિત્વા, ઇમા ગાથા અભાસથ.

    Antoghare nisīditvā, imā gāthā abhāsatha.

    ૩૧૩.

    313.

    ‘‘‘યો મં તૂરિયેહુપટ્ઠાસિ, અન્નપાનઞ્ચદાસિ મે;

    ‘‘‘Yo maṃ tūriyehupaṭṭhāsi, annapānañcadāsi me;

    તમહં કિત્તયિસ્સામિ, સુણાથ મમ ભાસતો.

    Tamahaṃ kittayissāmi, suṇātha mama bhāsato.

    ૩૧૪.

    314.

    ‘‘‘પહૂતભક્ખો હુત્વાન, સહિરઞ્ઞો સભોજનો;

    ‘‘‘Pahūtabhakkho hutvāna, sahirañño sabhojano;

    ચતુદીપે એકરજ્જં, કારયિસ્સતિયં નરો.

    Catudīpe ekarajjaṃ, kārayissatiyaṃ naro.

    ૩૧૫.

    315.

    ‘‘‘પઞ્ચસીલે સમાદાય, દસકમ્મપથે તતો;

    ‘‘‘Pañcasīle samādāya, dasakammapathe tato;

    સમાદાય પવત્તેન્તો, પરિસં સિક્ખાપયિસ્સતિ.

    Samādāya pavattento, parisaṃ sikkhāpayissati.

    ૩૧૬.

    316.

    ‘‘‘તૂરિયસતસહસ્સાનિ, ભેરિયો સમલઙ્કતા;

    ‘‘‘Tūriyasatasahassāni, bheriyo samalaṅkatā;

    વજ્જયિસ્સન્તિમં નિચ્ચં, ઉપટ્ઠાનસ્સિદં ફલં.

    Vajjayissantimaṃ niccaṃ, upaṭṭhānassidaṃ phalaṃ.

    ૩૧૭.

    317.

    ‘‘‘તિંસકપ્પસહસ્સાનિ, દેવલોકે રમિસ્સતિ;

    ‘‘‘Tiṃsakappasahassāni, devaloke ramissati;

    ચતુસટ્ઠિક્ખત્તું દેવિન્દો, દેવરજ્જં કરિસ્સતિ.

    Catusaṭṭhikkhattuṃ devindo, devarajjaṃ karissati.

    ૩૧૮.

    318.

    ‘‘‘ચતુસટ્ઠિક્ખત્તું રાજા, ચક્કવત્તી ભવિસ્સતિ;

    ‘‘‘Catusaṭṭhikkhattuṃ rājā, cakkavattī bhavissati;

    પદેસરજ્જં વિપુલં, ગણનાતો અસઙ્ખિયં.

    Padesarajjaṃ vipulaṃ, gaṇanāto asaṅkhiyaṃ.

    ૩૧૯.

    319.

    ‘‘‘કપ્પસતસહસ્સમ્હિ, ઓક્કાકકુલસમ્ભવો;

    ‘‘‘Kappasatasahassamhi, okkākakulasambhavo;

    ગોતમો નામ ગોત્તેન, સત્થા લોકે ભવિસ્સતિ.

    Gotamo nāma gottena, satthā loke bhavissati.

    ૩૨૦.

    320.

    ‘‘‘ઉપપજ્જતિ યં યોનિં, દેવત્તં અથ માનુસં;

    ‘‘‘Upapajjati yaṃ yoniṃ, devattaṃ atha mānusaṃ;

    અનૂનભોગો હુત્વાન, મનુસ્સત્તં ગમિસ્સતિ.

    Anūnabhogo hutvāna, manussattaṃ gamissati.

    ૩૨૧.

    321.

    ‘‘‘અજ્ઝાયકો ભવિત્વાન, તિણ્ણં વેદાન પારગૂ;

    ‘‘‘Ajjhāyako bhavitvāna, tiṇṇaṃ vedāna pāragū;

    ઉત્તમત્થં ગવેસન્તો, ચરિસ્સતિ મહિં ઇમં.

    Uttamatthaṃ gavesanto, carissati mahiṃ imaṃ.

    ૩૨૨.

    322.

    ‘‘‘સો પચ્છા પબ્બજિત્વાન, સુક્કમૂલેન ચોદિતો;

    ‘‘‘So pacchā pabbajitvāna, sukkamūlena codito;

    ગોતમસ્સ ભગવતો, સાસનેભિરમિસ્સતિ.

    Gotamassa bhagavato, sāsanebhiramissati.

    ૩૨૩.

    323.

    ‘‘‘આરાધયિત્વાન સમ્બુદ્ધં, ગોતમં સક્યપુઙ્ગવં;

    ‘‘‘Ārādhayitvāna sambuddhaṃ, gotamaṃ sakyapuṅgavaṃ;

    કિલેસે ઝાપયિત્વાન, અરહાયં ભવિસ્સતિ’.

    Kilese jhāpayitvāna, arahāyaṃ bhavissati’.

    ૩૨૪.

    324.

    ‘‘વિપિને બ્યગ્ઘરાજાવ, મિગરાજાવ કેસરી;

    ‘‘Vipine byaggharājāva, migarājāva kesarī;

    અભીતો વિહરામજ્જ, સક્યપુત્તસ્સ સાસને.

    Abhīto viharāmajja, sakyaputtassa sāsane.

    ૩૨૫.

    325.

    ‘‘દેવલોકે મનુસ્સે વા, દલિદ્દે દુગ્ગતિમ્હિ વા;

    ‘‘Devaloke manusse vā, dalidde duggatimhi vā;

    નિબ્બત્તિં મે ન પસ્સામિ, ઉપટ્ઠાનસ્સિદં ફલં.

    Nibbattiṃ me na passāmi, upaṭṭhānassidaṃ phalaṃ.

    ૩૨૬.

    326.

    ‘‘વિવેકમનુયુત્તોમ્હિ , ઉપસન્તો નિરૂપધિ;

    ‘‘Vivekamanuyuttomhi , upasanto nirūpadhi;

    નાગોવ બન્ધનં છેત્વા, વિહરામિ અનાસવો.

    Nāgova bandhanaṃ chetvā, viharāmi anāsavo.

    ૩૨૭.

    327.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૩૨૮.

    328.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૩૨૯.

    329.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા જતુકણ્ણિત્થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā jatukaṇṇitthero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    જતુકણ્ણિત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Jatukaṇṇittherassāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. તયો (સી॰)
    2. ઉબ્બિદ્ધા ગેહલુઞ્જકા (ક॰), ઉબ્બિદ્ધાગેહલઞ્છકા (સી॰)
    3. tayo (sī.)
    4. ubbiddhā gehaluñjakā (ka.), ubbiddhāgehalañchakā (sī.)
    5. રઞ્જન્તી (સ્યા॰), રજ્જન્તા (ક॰)
    6. rañjantī (syā.), rajjantā (ka.)
    7. ચેલાવકા (સ્યા॰), વેલામિકા (પી॰)
    8. વામનિકા (સ્યા॰ પી॰)
    9. કુઞ્જવા સીહિમજ્ઝિતા (સ્યા॰), કુજ્જા વા સીહિમજ્ઝિકા (પી॰)
    10. celāvakā (syā.), velāmikā (pī.)
    11. vāmanikā (syā. pī.)
    12. kuñjavā sīhimajjhitā (syā.), kujjā vā sīhimajjhikā (pī.)
    13. સુમાપકા (સી॰ સ્યા॰)
    14. sumāpakā (sī. syā.)
    15. પટકા (સી॰ સ્યા॰), પદકા (પી॰)
    16. લટકા (સી॰)
    17. paṭakā (sī. syā.), padakā (pī.)
    18. laṭakā (sī.)
    19. પરિવત્તકા સિદ્ધિપત્તા (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    20. કોણ્ડપુગ્ગણિકા (સી॰), કોણ્ડપુગ્ગલિકા (પી॰)
    21. parivattakā siddhipattā (sī. syā. pī.)
    22. koṇḍapuggaṇikā (sī.), koṇḍapuggalikā (pī.)
    23. મલયાલકા (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    24. malayālakā (sī. syā. pī.)
    25. કોલકા સાનુવિન્દકા (સી॰ પી॰)
    26. kolakā sānuvindakā (sī. pī.)
    27. અલસન્તા (ક॰)
    28. બબ્બરા ભગ્ગકારુસા (સી॰)
    29. alasantā (ka.)
    30. babbarā bhaggakārusā (sī.)
    31. રોહિતા (સી॰), બાહિકા (પી॰)
    32. rohitā (sī.), bāhikā (pī.)
    33. કાસિકા (સી॰)
    34. kāsikā (sī.)
    35. અરમ્મા (સી॰ પી॰)
    36. ઓક્કલા (સી॰)
    37. arammā (sī. pī.)
    38. okkalā (sī.)
    39. કિકુમારા (સી॰ પી॰)
    40. મલયા સોણ્ણભૂમિકા (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    41. kikumārā (sī. pī.)
    42. malayā soṇṇabhūmikā (sī. syā. pī.)
    43. વજ્જી તારા (સી॰), વજ્જીહારા (સ્યા॰ પી॰)
    44. vajjī tārā (sī.), vajjīhārā (syā. pī.)
    45. વન્દિકા (સી॰), ગન્થિકા (સ્યા॰), સન્દિકા (પી॰)
    46. vandikā (sī.), ganthikā (syā.), sandikā (pī.)
    47. આનન્દસ્સ નામ રઞ્ઞો (સ્યા॰), અરિન્દમનામ રઞ્ઞો (પી॰)
    48. પમત્તસ્સ (સી॰ પી॰), સમગ્ગસ્સ (સ્યા॰)
    49. ānandassa nāma rañño (syā.), arindamanāma rañño (pī.)
    50. pamattassa (sī. pī.), samaggassa (syā.)
    51. ઊનત્તં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    52. ūnattaṃ (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૨. પુણ્ણકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 2. Puṇṇakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact