Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૨. જેન્તાથેરીગાથા

    2. Jentātherīgāthā

    ૨૧.

    21.

    ‘‘યે ઇમે સત્ત બોજ્ઝઙ્ગા, મગ્ગા નિબ્બાનપત્તિયા;

    ‘‘Ye ime satta bojjhaṅgā, maggā nibbānapattiyā;

    ભાવિતા તે મયા સબ્બે, યથા બુદ્ધેન દેસિતા.

    Bhāvitā te mayā sabbe, yathā buddhena desitā.

    ૨૨.

    22.

    ‘‘દિટ્ઠો હિ મે સો ભગવા, અન્તિમોયં સમુસ્સયો;

    ‘‘Diṭṭho hi me so bhagavā, antimoyaṃ samussayo;

    વિક્ખીણો જાતિસંસારો, નત્થિ દાનિ પુનબ્ભવો’’તિ.

    Vikkhīṇo jātisaṃsāro, natthi dāni punabbhavo’’ti.

    ઇત્થં સુદં જેન્તા થેરી ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ jentā therī gāthāyo abhāsitthāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૨. જેન્તાથેરીગાથાવણ્ણના • 2. Jentātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact