Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૯. ઝાનાભિઞ્ઞસુત્તવણ્ણના

    9. Jhānābhiññasuttavaṇṇanā

    ૧૫૨. યાવદેવાતિ ઇમિના સમાનત્થં ‘‘યાવદે’’તિ ઇદં પદન્તિ આહ ‘‘યાવદે આકઙ્ખામીતિ યાવદેવ ઇચ્છામી’’તિ. યદિચ્છકં ઝાનસમાપત્તીસુ વસીભાવદસ્સનત્થં તદેતં આરદ્ધં. વિત્થારિતમેવ, તસ્મા તત્થ વિત્થારિતમેવ ગહેતબ્બન્તિ અધિપ્પાયો. આસવાનં ખયાતિ આસવાનં ખયહેતુ અરિયમગ્ગેન સબ્બસો આસવાનં ખેપિતત્તા. અપચ્ચયભૂતન્તિ આરમ્મણપચ્ચયભાવેન અપચ્ચયભૂતં.

    152.Yāvadevāti iminā samānatthaṃ ‘‘yāvade’’ti idaṃ padanti āha ‘‘yāvade ākaṅkhāmīti yāvadeva icchāmī’’ti. Yadicchakaṃ jhānasamāpattīsu vasībhāvadassanatthaṃ tadetaṃ āraddhaṃ. Vitthāritameva, tasmā tattha vitthāritameva gahetabbanti adhippāyo. Āsavānaṃ khayāti āsavānaṃ khayahetu ariyamaggena sabbaso āsavānaṃ khepitattā. Apaccayabhūtanti ārammaṇapaccayabhāvena apaccayabhūtaṃ.

    ઝાનાભિઞ્ઞસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Jhānābhiññasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. ઝાનાભિઞ્ઞસુત્તં • 9. Jhānābhiññasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૯. ઝાનાભિઞ્ઞસુત્તવણ્ણના • 9. Jhānābhiññasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact