Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૭. ઝાનન્તરિકકથાવણ્ણના

    7. Jhānantarikakathāvaṇṇanā

    ૮૧૭-૮૧૯. ઝાનન્તરિકા નામ એસાતિ પઠમજ્ઝાનાદીસુ અઞ્ઞતરભાવાભાવતો ન ઝાનં, અથ ખો દક્ખિણપુબ્બાદિદિસન્તરિકા વિય ઝાનન્તરિકા નામ એસાતિ. કતરા? યોયં અવિતક્કવિચારમત્તો સમાધીતિ યોજેતબ્બં.

    817-819. Jhānantarikānāma esāti paṭhamajjhānādīsu aññatarabhāvābhāvato na jhānaṃ, atha kho dakkhiṇapubbādidisantarikā viya jhānantarikā nāma esāti. Katarā? Yoyaṃ avitakkavicāramatto samādhīti yojetabbaṃ.

    ઝાનન્તરિકકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Jhānantarikakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૮૩) ૭. ઝાનન્તરિકકથા • (183) 7. Jhānantarikakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૭. ઝાનન્તરિકકથાવણ્ણના • 7. Jhānantarikakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૭. ઝાનન્તરિકકથાવણ્ણના • 7. Jhānantarikakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact