Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૬. ઝાનસઙ્કન્તિકથાવણ્ણના

    6. Jhānasaṅkantikathāvaṇṇanā

    ૮૧૩-૮૧૬. વિતક્કવિચારેસુ વિરત્તચિત્તતા તત્થ આદીનવમનસિકારો, તદાકારો ચ દુતિયજ્ઝાનૂપચારોતિ આહ ‘‘વિતક્કવિચારા આદીનવતો મનસિ કાતબ્બા, તતો દુતિયજ્ઝાનેન ભવિતબ્બ’’ન્તિ.

    813-816. Vitakkavicāresu virattacittatā tattha ādīnavamanasikāro, tadākāro ca dutiyajjhānūpacāroti āha ‘‘vitakkavicārā ādīnavato manasi kātabbā, tato dutiyajjhānena bhavitabba’’nti.

    ઝાનસઙ્કન્તિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Jhānasaṅkantikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૮૨) ૬. ઝાનસઙ્કન્તિકથા • (182) 6. Jhānasaṅkantikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૬. ઝાનસઙ્કન્તિકથાવણ્ણના • 6. Jhānasaṅkantikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૬. ઝાનસઙ્કન્તિકથાવણ્ણના • 6. Jhānasaṅkantikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact