Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૫-૬. જીવકમ્બવનસમાધિસુત્તાદિવણ્ણના

    5-6. Jīvakambavanasamādhisuttādivaṇṇanā

    ૧૬૦-૧૬૧. સમાધિવિકલાનં ચિત્તેકગ્ગતં લભન્તાનં, પટિસલ્લાનવિકલાનં કાયવિવેકઞ્ચ ચિત્તેકગ્ગતઞ્ચ લભન્તાનન્તિ યોજના. પાકટં હોતીતિ વિભૂતં હુત્વા ઉપટ્ઠાતિ. ઓક્ખાયતિ પચ્ચક્ખાયતીતિ ચતુસચ્ચધમ્માનં વિભૂતભાવેન ઉપટ્ઠાનસ્સ કથિતત્તા વુત્તં – ‘‘દ્વીસુપિ…પે॰… કથિતા’’તિ.

    160-161. Samādhivikalānaṃ cittekaggataṃ labhantānaṃ, paṭisallānavikalānaṃ kāyavivekañca cittekaggatañca labhantānanti yojanā. Pākaṭaṃ hotīti vibhūtaṃ hutvā upaṭṭhāti. Okkhāyati paccakkhāyatīti catusaccadhammānaṃ vibhūtabhāvena upaṭṭhānassa kathitattā vuttaṃ – ‘‘dvīsupi…pe… kathitā’’ti.

    જીવકમ્બવનસમાધિસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Jīvakambavanasamādhisuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૫. જીવકમ્બવનસમાધિસુત્તં • 5. Jīvakambavanasamādhisuttaṃ
    ૬. જીવકમ્બવનપટિસલ્લાનસુત્તં • 6. Jīvakambavanapaṭisallānasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫-૬. જીવકમ્બવનસમાધિસુત્તાદિવણ્ણના • 5-6. Jīvakambavanasamādhisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact