Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૧૦. જીવિતિન્દ્રિયકથાવણ્ણના

    10. Jīvitindriyakathāvaṇṇanā

    ૫૪૦. અન્તં ગહેત્વા વદતીતિ ‘‘અત્થિ અરૂપધમ્માનં આયુ ઠિતિ યપના યાપના ઇરિયના વત્તના પાલના, અત્થિ અરૂપજીવિતિન્દ્રિય’’ન્તિ તસ્મિં પઞ્હે ‘‘અત્થિ અરૂપજીવિતિન્દ્રિય’’ન્તિ ઇમં અન્તં પરિયોસાનં ગહેત્વા વદતિ. વત્તું યુત્તો સમુદાયસ્સ ઇચ્છન્તો તદવયવસ્સ ઇચ્છતીતિ. ન હિ અવયવેહિ વિના સમુદાયો નામ અત્થિ.

    540. Antaṃgahetvā vadatīti ‘‘atthi arūpadhammānaṃ āyu ṭhiti yapanā yāpanā iriyanā vattanā pālanā, atthi arūpajīvitindriya’’nti tasmiṃ pañhe ‘‘atthi arūpajīvitindriya’’nti imaṃ antaṃ pariyosānaṃ gahetvā vadati. Vattuṃ yutto samudāyassa icchanto tadavayavassa icchatīti. Na hi avayavehi vinā samudāyo nāma atthi.

    ૫૪૧. તમેવાતિ અરૂપં ચિત્તવિપ્પયુત્તમેવ.

    541. Tamevāti arūpaṃ cittavippayuttameva.

    ૫૪૨. તદાપીતિ સમાપજ્જનવુટ્ઠાનકાલેપિ.

    542. Tadāpīti samāpajjanavuṭṭhānakālepi.

    ૫૪૪-૫૪૫. સો યુત્તો દ્વિન્નં રૂપારૂપજીવિતિન્દ્રિયાનં સકસમયે ઇચ્છિતત્તા.

    544-545. So yutto dvinnaṃ rūpārūpajīvitindriyānaṃ sakasamaye icchitattā.

    જીવિતિન્દ્રિયકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Jīvitindriyakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૮૨) ૧૦. જીવિતિન્દ્રિયકથા • (82) 10. Jīvitindriyakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૦. જીવિતિન્દ્રિયકથાવણ્ણના • 10. Jīvitindriyakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૧૦. જીવિતિન્દ્રિયકથાવણ્ણના • 10. Jīvitindriyakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact