Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. કદલિફલદાયકત્થેરઅપદાનં

    7. Kadaliphaladāyakattheraapadānaṃ

    ૩૭.

    37.

    ‘‘કણિકારંવ જલિતં, પુણ્ણમાયેવ 1 ચન્દિમં;

    ‘‘Kaṇikāraṃva jalitaṃ, puṇṇamāyeva 2 candimaṃ;

    જલન્તં દીપરુક્ખંવ, અદ્દસં લોકનાયકં.

    Jalantaṃ dīparukkhaṃva, addasaṃ lokanāyakaṃ.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘કદલિફલં પગ્ગય્હ, અદાસિં સત્થુનો અહં;

    ‘‘Kadaliphalaṃ paggayha, adāsiṃ satthuno ahaṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, વન્દિત્વાન અપક્કમિં.

    Pasannacitto sumano, vanditvāna apakkamiṃ.

    ૩૯.

    39.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં ફલમદદિં તદા;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ phalamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કદલિફલદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kadaliphaladāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    કદલિફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Kadaliphaladāyakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. પુણ્ણમાસેવ (સી॰ ક॰)
    2. puṇṇamāseva (sī. ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact