Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૬. કદમ્બપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં
6. Kadambapupphiyattheraapadānaṃ
૨૦.
20.
‘‘સુવણ્ણવણ્ણં સમ્બુદ્ધં, ગચ્છન્તં અન્તરાપણે;
‘‘Suvaṇṇavaṇṇaṃ sambuddhaṃ, gacchantaṃ antarāpaṇe;
કઞ્ચનગ્ઘિયસઙ્કાસં, બાત્તિંસવરલક્ખણં.
Kañcanagghiyasaṅkāsaṃ, bāttiṃsavaralakkhaṇaṃ.
૨૧.
21.
‘‘નિસજ્જ પાસાદવરે, અદ્દસં લોકનાયકં;
‘‘Nisajja pāsādavare, addasaṃ lokanāyakaṃ;
કદમ્બપુપ્ફં પગ્ગય્હ, વિપસ્સિં અભિપૂજયિં.
Kadambapupphaṃ paggayha, vipassiṃ abhipūjayiṃ.
૨૨.
22.
‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં બુદ્ધમભિપૂજયિં;
‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ buddhamabhipūjayiṃ;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.
૨૩.
23.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા કદમ્બપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā kadambapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
કદમ્બપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.
Kadambapupphiyattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.