Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    170. ககண்டகஜாதகங் (2-2-10)

    170. Kakaṇṭakajātakaṃ (2-2-10)

    39.

    39.

    நாயங் புரே உண்ணமதி 1, தோரணக்³கே³ ககண்டகோ;

    Nāyaṃ pure uṇṇamati 2, toraṇagge kakaṇṭako;

    மஹோஸத⁴ விஜானாஹி, கேன த²த்³தோ⁴ ககண்டகோ.

    Mahosadha vijānāhi, kena thaddho kakaṇṭako.

    40.

    40.

    அலத்³த⁴புப்³ப³ங் லத்³தா⁴ன, அட்³ட⁴மாஸங் ககண்டகோ;

    Aladdhapubbaṃ laddhāna, aḍḍhamāsaṃ kakaṇṭako;

    அதிமஞ்ஞதி ராஜானங், வேதே³ஹங் மிதி²லக்³க³ஹந்தி.

    Atimaññati rājānaṃ, vedehaṃ mithilaggahanti.

    ககண்டகஜாதகங் த³ஸமங்.

    Kakaṇṭakajātakaṃ dasamaṃ.

    ஸந்த²வவக்³கோ³ து³தியோ.

    Santhavavaggo dutiyo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    அத² இந்த³ஸமான ஸபண்ணகுடி, ஸுஸிமுத்தம கி³ஜ்ஜ² ஜலாபு³ஜகோ;

    Atha indasamāna sapaṇṇakuṭi, susimuttama gijjha jalābujako;

    உபஸாளக பி⁴க்கு² ஸலாபவரோ, அத² மெத்தவரோ த³ஸபுண்ணமதீதி.

    Upasāḷaka bhikkhu salāpavaro, atha mettavaro dasapuṇṇamatīti.







    Footnotes:
    1. உன்னமதி (ஸ்யா॰)
    2. unnamati (syā.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [170] 10. ககண்டகஜாதகவண்ணனா • [170] 10. Kakaṇṭakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact