Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    327. காகவதீஜாதகங் (4-3-7)

    327. Kākavatījātakaṃ (4-3-7)

    105.

    105.

    வாதி சாயங் 1 ததோ க³ந்தோ⁴, யத்த² மே வஸதீ பியா;

    Vāti cāyaṃ 2 tato gandho, yattha me vasatī piyā;

    தூ³ரே இதோ ஹி காகவதீ 3, யத்த² மே நிரதோ மனோ.

    Dūre ito hi kākavatī 4, yattha me nirato mano.

    106.

    106.

    கத²ங் ஸமுத்³த³மதரீ, கத²ங் அதரி கேபுகங் 5;

    Kathaṃ samuddamatarī, kathaṃ atari kepukaṃ 6;

    கத²ங் ஸத்த ஸமுத்³தா³னி, கத²ங் ஸிம்ப³லிமாருஹி.

    Kathaṃ satta samuddāni, kathaṃ simbalimāruhi.

    107.

    107.

    தயா ஸமுத்³த³மதரிங், தயா அதரி கேபுகங் 7;

    Tayā samuddamatariṃ, tayā atari kepukaṃ 8;

    தயா ஸத்த ஸமுத்³தா³னி, தயா ஸிம்ப³லிமாருஹிங்.

    Tayā satta samuddāni, tayā simbalimāruhiṃ.

    108.

    108.

    தி⁴ரத்து²மங் மஹாகாயங், தி⁴ரத்து²மங் அசேதனங்;

    Dhiratthumaṃ mahākāyaṃ, dhiratthumaṃ acetanaṃ;

    யத்த² ஜாயாயஹங் ஜாரங், ஆவஹாமி வஹாமி சாதி.

    Yattha jāyāyahaṃ jāraṃ, āvahāmi vahāmi cāti.

    காகவதீஜாதகங் ஸத்தமங்.

    Kākavatījātakaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. வாயங் (க॰)
    2. vāyaṃ (ka.)
    3. காகாதீ (ஸீ॰), காகாதி (ஸ்யா॰ பீ॰)
    4. kākātī (sī.), kākāti (syā. pī.)
    5. கேபு³கங் (ஸீ॰ பீ॰)
    6. kebukaṃ (sī. pī.)
    7. கேபு³கங் (ஸீ॰ பீ॰)
    8. kebukaṃ (sī. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [327] 7. காகவதீஜாதகவண்ணனா • [327] 7. Kākavatījātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact