Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૪. કક્કારુપુપ્ફપૂજકત્થેરઅપદાનં
4. Kakkārupupphapūjakattheraapadānaṃ
૨૧.
21.
‘‘દેવપુત્તો અહં સન્તો, પૂજયિં સિખિનાયકં;
‘‘Devaputto ahaṃ santo, pūjayiṃ sikhināyakaṃ;
કક્કારુપુપ્ફં પગ્ગય્હ, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.
Kakkārupupphaṃ paggayha, buddhassa abhiropayiṃ.
૨૨.
22.
‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;
‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.
૨૩.
23.
‘‘ઇતો ચ નવમે કપ્પે, રાજા સત્તુત્તમો અહું;
‘‘Ito ca navame kappe, rājā sattuttamo ahuṃ;
સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.
Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.
૨૪.
24.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા કક્કારુપુપ્ફપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā kakkārupupphapūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
કક્કારુપુપ્ફપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.
Kakkārupupphapūjakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૪. કક્કારુપુપ્ફપૂજકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 4. Kakkārupupphapūjakattheraapadānavaṇṇanā