Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. કળમ્બદાયકત્થેરઅપદાનં

    6. Kaḷambadāyakattheraapadānaṃ

    ૫૦.

    50.

    ‘‘રોમસો નામ સમ્બુદ્ધો, વસતે પબ્બતન્તરે;

    ‘‘Romaso nāma sambuddho, vasate pabbatantare;

    કળમ્બં તસ્સ પાદાસિં, પસન્નો સેહિ પાણિભિ.

    Kaḷambaṃ tassa pādāsiṃ, pasanno sehi pāṇibhi.

    ૫૧.

    51.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં દાનમદદિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ dānamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, કળમ્બસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, kaḷambassa idaṃ phalaṃ.

    ૫૨.

    52.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૫૩.

    53.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૫૪.

    54.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કળમ્બદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kaḷambadāyako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    કળમ્બદાયકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Kaḷambadāyakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact