Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૯. કાલત્તયઅનિચ્ચસુત્તવણ્ણના

    9. Kālattayaaniccasuttavaṇṇanā

    . યદિ અતીતાનાગતં એતરહિ નત્થિભાવતો અનિચ્ચં, પચ્ચુપ્પન્નમ્પિ તદા નત્થીતિ કો પન વાદો તસ્સ અનિચ્ચતાય, પચ્ચુપ્પન્નમ્હિ કથાવ કા ઉદયબ્બયપરિચ્છિન્નત્તા તસ્સ. વુત્તઞ્હેતં ‘‘નિબ્બત્તા યે ચ તિટ્ઠન્તિ, આરગ્ગે સાસપૂપમા’’તિ (મહાનિ॰ ૧૦).

    9. Yadi atītānāgataṃ etarahi natthibhāvato aniccaṃ, paccuppannampi tadā natthīti ko pana vādo tassa aniccatāya, paccuppannamhi kathāva kā udayabbayaparicchinnattā tassa. Vuttañhetaṃ ‘‘nibbattā ye ca tiṭṭhanti, āragge sāsapūpamā’’ti (mahāni. 10).

    કાલત્તયઅનિચ્ચસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kālattayaaniccasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. કાલત્તયઅનિચ્ચસુત્તં • 9. Kālattayaaniccasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૯. કાલત્તયઅનિચ્ચસુત્તવણ્ણના • 9. Kālattayaaniccasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact