Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૩. કામગુણકથાવણ્ણના
3. Kāmaguṇakathāvaṇṇanā
૫૧૦. કામભવસ્સ કમનટ્ઠેન કામભવભાવો સબ્બેપિ કામાવચરા ખન્ધાદયો કામભવોતિ ઇમિના અધિપ્પાયેન દટ્ઠબ્બો. ઉપાદિન્નક્ખન્ધાનમેવ પન કામભવભાવો ધાતુકથાયં દસ્સિતો, ન કમનટ્ઠેન કામભવભાવો. ‘‘પઞ્ચિમે, ભિક્ખવે, કામગુણા’’તિ વચનમત્તં નિસ્સાયાતિ પઞ્ચેવ કામકોટ્ઠાસા ‘‘કામો’’તિ વુત્તાતિ કામધાતૂતિવચનં ન અઞ્ઞસ્સ નામન્તિ ઇમિના અધિપ્પાયેનેવં વચનમત્તં નિસ્સાયાતિ અત્થો.
510. Kāmabhavassa kamanaṭṭhena kāmabhavabhāvo sabbepi kāmāvacarā khandhādayo kāmabhavoti iminā adhippāyena daṭṭhabbo. Upādinnakkhandhānameva pana kāmabhavabhāvo dhātukathāyaṃ dassito, na kamanaṭṭhena kāmabhavabhāvo. ‘‘Pañcime, bhikkhave, kāmaguṇā’’ti vacanamattaṃ nissāyāti pañceva kāmakoṭṭhāsā ‘‘kāmo’’ti vuttāti kāmadhātūtivacanaṃ na aññassa nāmanti iminā adhippāyenevaṃ vacanamattaṃ nissāyāti attho.
કામગુણકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Kāmaguṇakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૭૫) ૩. કામગુણકથા • (75) 3. Kāmaguṇakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૩. કામગુણકથાવણ્ણના • 3. Kāmaguṇakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૩. કામગુણકથાવણ્ણના • 3. Kāmaguṇakathāvaṇṇanā