Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૧૧. કમ્મહેતુકથાવણ્ણના

    11. Kammahetukathāvaṇṇanā

    ૫૪૬. સેસન્તિ પાણાતિપાતાદિકમ્મસ્સ હેતૂતિ ઇતો પુરિમં સોતાપન્નાદિઅનુયોગં વદતિ. હન્દ હીતિ પરવાદિસ્સેવેતં સમ્પટિચ્છનવચનન્તિ સમ્પટિચ્છાપેતુન્તિ ન સક્કા વત્તું, ‘‘કતમસ્સ કમ્મસ્સ હેતૂ’’તિ પન સકવાદી તં સમ્પટિચ્છાપેતું વદતીતિ યુજ્જેય્ય, સમ્પટિચ્છાપેતુન્તિ પન પક્ખં પટિજાનાપેતુન્તિ અત્થં અગ્ગહેત્વા પરવાદી અત્તનો લદ્ધિં સકવાદિં ગાહાપેતુન્તિ અત્થો દટ્ઠબ્બો.

    546. Sesanti pāṇātipātādikammassa hetūti ito purimaṃ sotāpannādianuyogaṃ vadati. Handa hīti paravādissevetaṃ sampaṭicchanavacananti sampaṭicchāpetunti na sakkā vattuṃ, ‘‘katamassa kammassa hetū’’ti pana sakavādī taṃ sampaṭicchāpetuṃ vadatīti yujjeyya, sampaṭicchāpetunti pana pakkhaṃ paṭijānāpetunti atthaṃ aggahetvā paravādī attano laddhiṃ sakavādiṃ gāhāpetunti attho daṭṭhabbo.

    કમ્મહેતુકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kammahetukathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    અટ્ઠમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aṭṭhamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૮૩) ૧૧. કમ્મહેતુકથા • (83) 11. Kammahetukathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૧. કમ્મહેતુકથાવણ્ણના • 11. Kammahetukathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧૧. કમ્મહેતુકથાવણ્ણના • 11. Kammahetukathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact