Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૧૧. કમ્મહેતુકથાવણ્ણના

    11. Kammahetukathāvaṇṇanā

    ૫૪૬. ‘‘પાણાતિપાતકમ્મસ્સ હેતૂ’’તિઆદિકસ્સ પરિહાનિકથાયં અનાગતત્તા યો તત્થ આગતનયો, તમેવ દસ્સેન્તો ‘‘સેસન્તિ…પે॰… વદતી’’તિ આહ. સમ્પટિચ્છનવચનન્તિ સમ્પટિચ્છાપનવચનં. તં પરવાદિં. તંતંલદ્ધિસમ્પટિચ્છાપનં વા ગાહાપનન્તિ દસ્સેન્તો ‘‘પક્ખ’’ન્તિઆદિમાહ.

    546. ‘‘Pāṇātipātakammassa hetū’’tiādikassa parihānikathāyaṃ anāgatattā yo tattha āgatanayo, tameva dassento ‘‘sesanti…pe… vadatī’’ti āha. Sampaṭicchanavacananti sampaṭicchāpanavacanaṃ. Taṃ paravādiṃ. Taṃtaṃladdhisampaṭicchāpanaṃ vā gāhāpananti dassento ‘‘pakkha’’ntiādimāha.

    કમ્મહેતુકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kammahetukathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    અટ્ઠમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aṭṭhamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૮૩) ૧૧. કમ્મહેતુકથા • (83) 11. Kammahetukathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૧. કમ્મહેતુકથાવણ્ણના • 11. Kammahetukathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૧૧. કમ્મહેતુકથાવણ્ણના • 11. Kammahetukathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact