Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૨. કમ્મકથાવણ્ણના

    2. Kammakathāvaṇṇanā

    ૬૩૩-૬૩૫. અબ્યાકતં સન્ધાય પટિક્ખેપોતિ સકસમયલક્ખણેન પટિક્ખેપો કતોતિ વદન્તિ. અવિપાકચેતનાય સરૂપેન દસ્સિતાય સવિપાકાપિ દસ્સિતાયેવ નામ હોતીતિ મઞ્ઞમાનો આહ ‘‘સવિપાકાવિપાકચેતનં સરૂપેન દસ્સેતુ’’ન્તિ.

    633-635. Abyākataṃ sandhāya paṭikkhepoti sakasamayalakkhaṇena paṭikkhepo katoti vadanti. Avipākacetanāya sarūpena dassitāya savipākāpi dassitāyeva nāma hotīti maññamāno āha ‘‘savipākāvipākacetanaṃ sarūpena dassetu’’nti.

    કમ્મકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kammakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૧૭) ૨. કમ્મકથા • (117) 2. Kammakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૨. કમ્મકથાવણ્ણના • 2. Kammakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૨. કમ્મકથાવણ્ણના • 2. Kammakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact