Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૧૩. કમ્મપચ્ચયનિદ્દેસવણ્ણના

    13. Kammapaccayaniddesavaṇṇanā

    ૧૩. ચેતનાસમ્પયુત્તકમ્મં અભિજ્ઝાદિ કમ્મપચ્ચયો ન હોતીતિ ‘‘ચેતનાકમ્મમેવા’’તિ આહ. સતિપિ હિ વિપાકધમ્મધમ્મત્તે ન ચેતનાવજ્જા એવંસભાવાતિ. અત્તનો ફલં ઉપ્પાદેતું સમત્થેનાતિ કમ્મસ્સ સમત્થતા તસ્સ કમ્મપચ્ચયભાવો વુત્તાતિ દટ્ઠબ્બા.

    13. Cetanāsampayuttakammaṃ abhijjhādi kammapaccayo na hotīti ‘‘cetanākammamevā’’ti āha. Satipi hi vipākadhammadhammatte na cetanāvajjā evaṃsabhāvāti. Attano phalaṃ uppādetuṃ samatthenāti kammassa samatthatā tassa kammapaccayabhāvo vuttāti daṭṭhabbā.

    પઞ્ચવોકારેયેવ, ન અઞ્ઞત્થાતિ એતેન કામાવચરચેતના એકવોકારે રૂપમ્પિ ન જનેતીતિ દસ્સેતિ.

    Pañcavokāreyeva, na aññatthāti etena kāmāvacaracetanā ekavokāre rūpampi na janetīti dasseti.

    કમ્મપચ્ચયનિદ્દેસવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kammapaccayaniddesavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi / (૨) પચ્ચયનિદ્દેસો • (2) Paccayaniddeso

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧૩. કમ્મપચ્ચયનિદ્દેસવણ્ણના • 13. Kammapaccayaniddesavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact