Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    કમ્મારભણ્ડુવત્થાદિકથાવણ્ણના

    Kammārabhaṇḍuvatthādikathāvaṇṇanā

    ૯૮. કમ્મારભણ્ડૂતિ એત્થ દારકો ચૂળામત્તં ઠપેત્વા આગચ્છતિ, તસ્મા આપુચ્છિતું લભતિ. તઞ્ચે સો વા અઞ્ઞો વા અવહરતિ, દોસો નત્થિ. ‘‘કેસમસ્સુઓરોહનં અકત્વા અસતિયા સરણાનિ દત્વા પબ્બાજેતિ, રુહતેવા’’તિ વદન્તિ.

    98.Kammārabhaṇḍūti ettha dārako cūḷāmattaṃ ṭhapetvā āgacchati, tasmā āpucchituṃ labhati. Tañce so vā añño vā avaharati, doso natthi. ‘‘Kesamassuorohanaṃ akatvā asatiyā saraṇāni datvā pabbājeti, ruhatevā’’ti vadanti.

    ૧૦૧-૩. એત્થ કુલે. ‘‘ઉભયાનિ ખો પનસ્સ…પે॰… અનુબ્યઞ્જનસોતિ સબ્બોપાયં પભેદો માતિકાટ્ઠકથાયં ઞાતો હોતી’’તિ ચ ‘‘આપત્તિં જાનાતીતિ પાઠે અવત્તમાનેપિ ઇદં નામ કત્વા ઇદં આપજ્જતીતિ જાનાતિ ચે, વટ્ટતી’’તિ ચ લિખિતં. ‘‘તઞ્ચ ખો તતો પુબ્બે પાઠે પગુણે કતેતિ ગહેતબ્બં, આચરિયુપજ્ઝાયાનમ્પિ એસેવ નયો’’તિ વુત્તં.

    101-3.Ettha kule. ‘‘Ubhayāni kho panassa…pe… anubyañjanasoti sabbopāyaṃ pabhedo mātikāṭṭhakathāyaṃ ñāto hotī’’ti ca ‘‘āpattiṃ jānātīti pāṭhe avattamānepi idaṃ nāma katvā idaṃ āpajjatīti jānāti ce, vaṭṭatī’’ti ca likhitaṃ. ‘‘Tañca kho tato pubbe pāṭhe paguṇe kateti gahetabbaṃ, ācariyupajjhāyānampi eseva nayo’’ti vuttaṃ.

    કમ્મારભણ્ડુવત્થાદિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kammārabhaṇḍuvatthādikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / કમ્મારભણ્ડુવત્થાદિકથા • Kammārabhaṇḍuvatthādikathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / નિસ્સયમુચ્ચનકકથાવણ્ણના • Nissayamuccanakakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / કમ્મારભણ્ડુવત્થાદિકથાવણ્ણના • Kammārabhaṇḍuvatthādikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
    ૩૫. કમ્મારભણ્ડુવત્થુઆદિકથા • 35. Kammārabhaṇḍuvatthuādikathā
    ૪૦. નિસ્સયમુચ્ચનકકથા • 40. Nissayamuccanakakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact