Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૧૧. કમ્મૂપચયકથાવણ્ણના

    11. Kammūpacayakathāvaṇṇanā

    ૭૩૮-૭૩૯. ‘‘કમ્મૂપચયો કમ્મેન સહજાતો’’તિ પુટ્ઠો સમ્પયુત્તસહજાતતં સન્ધાય પટિક્ખિપતિ, વિપ્પયુત્તસહજાતતં સન્ધાય પટિજાનાતીતિ. વિપ્પયુત્તસ્સપિ હિ અત્થિ સહજાતતા ચિત્તસમુટ્ઠાનરૂપસ્સ વિયાતિ અધિપ્પાયો.

    738-739. ‘‘Kammūpacayo kammena sahajāto’’ti puṭṭho sampayuttasahajātataṃ sandhāya paṭikkhipati, vippayuttasahajātataṃ sandhāya paṭijānātīti. Vippayuttassapi hi atthi sahajātatā cittasamuṭṭhānarūpassa viyāti adhippāyo.

    ૭૪૧. તિણ્ણન્તિ કમ્મકમ્મૂપચયકમ્મવિપાકાનં.

    741. Tiṇṇanti kammakammūpacayakammavipākānaṃ.

    કમ્મૂપચયકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kammūpacayakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    પન્નરસમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pannarasamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.

    તતિયો પણ્ણાસકો સમત્તો.

    Tatiyo paṇṇāsako samatto.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૫૫) ૧૧. કમ્મૂપચયકથા • (155) 11. Kammūpacayakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૧. કમ્મૂપચયકથાવણ્ણના • 11. Kammūpacayakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૧૧. કમ્મૂપચયકથાવણ્ણના • 11. Kammūpacayakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact