Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. કણિકારછત્તિયત્થેરઅપદાનં

    5. Kaṇikārachattiyattheraapadānaṃ

    ૨૩.

    23.

    ‘‘વેસ્સભૂ નામ સમ્બુદ્ધો, લોકજેટ્ઠો નરાસભો;

    ‘‘Vessabhū nāma sambuddho, lokajeṭṭho narāsabho;

    દિવાવિહારાય મુનિ, ઓગાહયિ મહાવનં.

    Divāvihārāya muni, ogāhayi mahāvanaṃ.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘કણિકારં ઓચિનિત્વા, છત્તં કત્વાનહં તદા;

    ‘‘Kaṇikāraṃ ocinitvā, chattaṃ katvānahaṃ tadā;

    પુપ્ફચ્છદનં કત્વાન, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.

    Pupphacchadanaṃ katvāna, buddhassa abhiropayiṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘ઇતો વીસતિકપ્પમ્હિ, સોણ્ણાભા અટ્ઠ ખત્તિયા;

    ‘‘Ito vīsatikappamhi, soṇṇābhā aṭṭha khattiyā;

    સત્તરતનસમ્પન્ના, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.

    ૨૭.

    27.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કણિકારછત્તિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kaṇikārachattiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    કણિકારછત્તિયત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Kaṇikārachattiyattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૫. કણિકારછત્તિયત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 5. Kaṇikārachattiyattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact