Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā

    ૨૧-૨૩. કણિકારપુપ્ફિયાદિવગ્ગો

    21-23. Kaṇikārapupphiyādivaggo

    ૧-૩૦. કણિકારપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના

    1-30. Kaṇikārapupphiyattheraapadānādivaṇṇanā

    ઇતો પરં સબ્બત્થ અનુત્તાનપદવણ્ણનં કરિસ્સામ. એકવીસતિમે બાવીસતિમે તેવીસતિમે ચ વગ્ગે સબ્બેસં થેરાનં સયંકતેન પુઞ્ઞેન લદ્ધનામાનિ, કતપુઞ્ઞાનઞ્ચ નાનત્તં તેસં બ્યાકરણદાયકાનં બુદ્ધાનં નામાનિ વસિતનગરાનિ ચ હેટ્ઠા વુત્તનયત્તા સબ્બાનિપિ ઉત્તાનાનેવ. અપદાનગાથાનમત્થો ચ નયાનુયોગેન સુવિઞ્ઞેય્યોયેવાતિ.

    Ito paraṃ sabbattha anuttānapadavaṇṇanaṃ karissāma. Ekavīsatime bāvīsatime tevīsatime ca vagge sabbesaṃ therānaṃ sayaṃkatena puññena laddhanāmāni, katapuññānañca nānattaṃ tesaṃ byākaraṇadāyakānaṃ buddhānaṃ nāmāni vasitanagarāni ca heṭṭhā vuttanayattā sabbānipi uttānāneva. Apadānagāthānamattho ca nayānuyogena suviññeyyoyevāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact