Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā |
૯. ચમ્પેય્યક્ખન્ધકો
9. Campeyyakkhandhako
કસ્સપગોત્તભિક્ખુવત્થુકથાદિવણ્ણના
Kassapagottabhikkhuvatthukathādivaṇṇanā
૩૮૦. ચમ્પેય્યક્ખન્ધકે તન્તિબદ્ધોતિ તન્તિ વુચ્ચતિ બ્યાપારો, તત્થ બદ્ધો, ઉસ્સુક્કં આપન્નોતિ અત્થો. તેનાહ ‘‘તસ્મિં આવાસે’’તિઆદિ.
380. Campeyyakkhandhake tantibaddhoti tanti vuccati byāpāro, tattha baddho, ussukkaṃ āpannoti attho. Tenāha ‘‘tasmiṃ āvāse’’tiādi.
૩૮૭-૮. હાપનં વા અઞ્ઞથા કરણં વા નત્થીતિ ઞત્તિકમ્મસ્સ ઞત્તિયા એકત્તા હાપનં ન સમ્ભવતિ, તસ્સા એકત્તા એવ પચ્છા ઞત્તિઠપનવસેન, દ્વિક્ખત્તું ઠપનવસેન ચ અઞ્ઞથા કરણં નત્થિ. પરતોતિ પરિવારે. તન્તિ પબ્બાજનીયકમ્મં, તસ્સાતિ અત્થો.
387-8.Hāpanaṃ vā aññathā karaṇaṃ vā natthīti ñattikammassa ñattiyā ekattā hāpanaṃ na sambhavati, tassā ekattā eva pacchā ñattiṭhapanavasena, dvikkhattuṃ ṭhapanavasena ca aññathā karaṇaṃ natthi. Paratoti parivāre. Tanti pabbājanīyakammaṃ, tassāti attho.
કસ્સપગોત્તભિક્ખુવત્થુકથાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Kassapagottabhikkhuvatthukathādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi
૨૩૪. કસ્સપગોત્તભિક્ખુવત્થુ • 234. Kassapagottabhikkhuvatthu
૨૩૬. ઞત્તિવિપન્નકમ્માદિકથા • 236. Ñattivipannakammādikathā
૨૩૭. ચતુવગ્ગકરણાદિકથા • 237. Catuvaggakaraṇādikathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā
કસ્સપગોત્તભિક્ખુવત્થુકથા • Kassapagottabhikkhuvatthukathā
ચતુવગ્ગકરણાદિકથા • Catuvaggakaraṇādikathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā
કસ્સપગોત્તભિક્ખુવત્થુકથાવણ્ણના • Kassapagottabhikkhuvatthukathāvaṇṇanā
ઞત્તિવિપન્નકમ્માદિકથાવણ્ણના • Ñattivipannakammādikathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
૨૩૪. કસ્સપગોત્તભિક્ખુવત્થુકથા • 234. Kassapagottabhikkhuvatthukathā
૨૩૬. ઞત્તિવિપન્નકમ્માદિકથા • 236. Ñattivipannakammādikathā
૨૩૭. ચતુવગ્ગકરણાદિકથા • 237. Catuvaggakaraṇādikathā