Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. કાસુમારફલિયત્થેરઅપદાનં

    3. Kāsumāraphaliyattheraapadānaṃ

    ૫૧.

    51.

    ‘‘કણિકારંવ જોતન્તં, નિસિન્નં પબ્બતન્તરે;

    ‘‘Kaṇikāraṃva jotantaṃ, nisinnaṃ pabbatantare;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, લોકજેટ્ઠં નરાસભં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, lokajeṭṭhaṃ narāsabhaṃ.

    ૫૨.

    52.

    ‘‘પસન્નચિત્તો સુમનો, સિરે કત્વાન અઞ્જલિં;

    ‘‘Pasannacitto sumano, sire katvāna añjaliṃ;

    કાસુમારિકમાદાય, બુદ્ધસેટ્ઠસ્સદાસહં.

    Kāsumārikamādāya, buddhaseṭṭhassadāsahaṃ.

    ૫૩.

    53.

    ‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૫૪.

    54.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૫૫.

    55.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૫૬.

    56.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કાસુમારફલિયો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kāsumāraphaliyo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    કાસુમારફલિયત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Kāsumāraphaliyattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact