Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    કથિનત્થારવગ્ગવણ્ણના

    Kathinatthāravaggavaṇṇanā

    ૪૬૭. ‘‘એકાવત્તો’’તિપિ પઠન્તિ, તસ્સ કુદ્ધો કોધાભિભૂતોતિ કિરત્થો. એકવત્થોતિપિ કેચિ, ઉત્તરાસઙ્ગં અપનેત્વા ઠિતોતિ કિરત્થો, તં સબ્બં અટ્ઠકથાયં ઉદ્ધટપાળિયા વિરુજ્ઝતીતિ. એકાવટ્ટોતિ હિ ઉદ્ધટં, તસ્મા ન ગહેતબ્બં. અન્તરા વુત્તકારણેનાતિ ‘‘કિચ્ચયપસુતત્તા વન્દનં અસમન્નાહરન્તો નલાટં પટિહઞ્ઞેય્યા’’તિઆદિવુત્તકારણેન.

    467. ‘‘Ekāvatto’’tipi paṭhanti, tassa kuddho kodhābhibhūtoti kirattho. Ekavatthotipi keci, uttarāsaṅgaṃ apanetvā ṭhitoti kirattho, taṃ sabbaṃ aṭṭhakathāyaṃ uddhaṭapāḷiyā virujjhatīti. Ekāvaṭṭoti hi uddhaṭaṃ, tasmā na gahetabbaṃ. Antarā vuttakāraṇenāti ‘‘kiccayapasutattā vandanaṃ asamannāharanto nalāṭaṃ paṭihaññeyyā’’tiādivuttakāraṇena.

    ઉપાલિપઞ્ચકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Upālipañcakavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૧૪. કથિનત્થારવગ્ગો • 14. Kathinatthāravaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / કથિનત્થારવગ્ગવણ્ણના • Kathinatthāravaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / કથિનત્થારવગ્ગવણ્ણના • Kathinatthāravaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / વોહારવગ્ગાદિવણ્ણના • Vohāravaggādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / કથિનત્થારવગ્ગવણ્ણના • Kathinatthāravaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact