Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૫. કતિછિન્દસુત્તં

    5. Katichindasuttaṃ

    . સાવત્થિનિદાનં . એકમન્તં ઠિતા ખો સા દેવતા ભગવતો સન્તિકે ઇમં ગાથં અભાસિ –

    5. Sāvatthinidānaṃ . Ekamantaṃ ṭhitā kho sā devatā bhagavato santike imaṃ gāthaṃ abhāsi –

    ‘‘કતિ છિન્દે કતિ જહે, કતિ ચુત્તરિ ભાવયે;

    ‘‘Kati chinde kati jahe, kati cuttari bhāvaye;

    કતિ સઙ્ગાતિગો ભિક્ખુ, ઓઘતિણ્ણોતિ વુચ્ચતી’’તિ.

    Kati saṅgātigo bhikkhu, oghatiṇṇoti vuccatī’’ti.

    ‘‘પઞ્ચ છિન્દે પઞ્ચ જહે, પઞ્ચ ચુત્તરિ ભાવયે;

    ‘‘Pañca chinde pañca jahe, pañca cuttari bhāvaye;

    પઞ્ચ સઙ્ગાતિગો ભિક્ખુ, ઓઘતિણ્ણોતિ વુચ્ચતી’’તિ.

    Pañca saṅgātigo bhikkhu, oghatiṇṇoti vuccatī’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. કતિછિન્દસુત્તવણ્ણના • 5. Katichindasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫. કતિછિન્દસુત્તવણ્ણના • 5. Katichindasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact