Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૯. કટ્ઠોપમસુત્તવણ્ણના
9. Kaṭṭhopamasuttavaṇṇanā
૫૦૯. નવમે દ્વિન્નં કટ્ઠાનન્તિ દ્વિન્નં અરણીનં. સઙ્ઘટ્ટનસમોધાનાતિ સઙ્ઘટ્ટનેન ચેવ સમોધાનેન ચ. ઉસ્માતિ ઉસુમાકારો. તેજોતિ અગ્ગિધૂમો. એત્થ ચ અધરારણી વિય વત્થારમ્મણં, ઉત્તરારણી વિય ફસ્સો, સઙ્ઘટ્ટો વિય ફસ્સસઙ્ઘટ્ટનં, અગ્ગિ વિય વેદના દટ્ઠબ્બા. વત્થારમ્મણં વા ઉત્તરારણી વિય, ફસ્સો અધરારણી વિય દટ્ઠબ્બો.
509. Navame dvinnaṃ kaṭṭhānanti dvinnaṃ araṇīnaṃ. Saṅghaṭṭanasamodhānāti saṅghaṭṭanena ceva samodhānena ca. Usmāti usumākāro. Tejoti aggidhūmo. Ettha ca adharāraṇī viya vatthārammaṇaṃ, uttarāraṇī viya phasso, saṅghaṭṭo viya phassasaṅghaṭṭanaṃ, aggi viya vedanā daṭṭhabbā. Vatthārammaṇaṃ vā uttarāraṇī viya, phasso adharāraṇī viya daṭṭhabbo.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. કટ્ઠોપમસુત્તં • 9. Kaṭṭhopamasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૯. કટ્ઠોપમસુત્તવણ્ણના • 9. Kaṭṭhopamasuttavaṇṇanā