Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    9. அஸங்க²தஸங்யுத்தங்

    9. Asaṅkhatasaṃyuttaṃ

    1. பட²மவக்³கோ³

    1. Paṭhamavaggo

    1-11. காயக³தாஸதிஸுத்தாதி³வண்ணனா

    1-11. Kāyagatāsatisuttādivaṇṇanā

    366-376. அஸங்க²தந்தி ந ஸங்க²தங் ஹேதுபச்சயேதி. தேனாஹ ‘‘அகத’’ந்தி. ஹிதங் ஏஸந்தேனாதி மெத்தாயந்தேன. அனுகம்பமானேனாதி கருணாயந்தேன. உபாதா³யாதி ஆதி³யித்வாதி அயமத்தோ²திஆஹ ‘‘சித்தேன பரிக்³க³ஹெத்வா’’தி. அவிபரீதத⁴ம்மதே³ஸனாதி அவிபரீதத⁴ம்மஸ்ஸ தே³ஸனா, படிபத்திம்பி ஸாவகா விய க³ருகோ ப⁴க³வா. தா³யஜ்ஜங் அத்தனோ அதி⁴ட்டி²தங் நிய்யாதேதி.

    366-376.Asaṅkhatanti na saṅkhataṃ hetupaccayeti. Tenāha ‘‘akata’’nti. Hitaṃ esantenāti mettāyantena. Anukampamānenāti karuṇāyantena. Upādāyāti ādiyitvāti ayamatthotiāha ‘‘cittena pariggahetvā’’ti. Aviparītadhammadesanāti aviparītadhammassa desanā, paṭipattimpi sāvakā viya garuko bhagavā. Dāyajjaṃ attano adhiṭṭhitaṃ niyyāteti.

    பி⁴க்கா²ஸம்பத்திகாலாதீ³னங் ஸத்தன்னங் ஸப்பாயானங் ஸம்பத்தியா லப்³ப⁴னகாலே. விபத்திகாலே பன எத்த² வுத்தவிபரியாயேன அத்தோ² வேதி³தப்³போ³. பா⁴ரியந்தி து³க்க²ப³ஹுலதாய தா³ருணங். அம்ஹாகங் ஸந்திகா லத்³த⁴ப்³பா³. தும்ஹாகங் அனுஸாஸனீதி தும்ஹாகங் தா³தப்³பா³ அனுஸாஸனீ.

    Bhikkhāsampattikālādīnaṃ sattannaṃ sappāyānaṃ sampattiyā labbhanakāle. Vipattikāle pana ettha vuttavipariyāyena attho veditabbo. Bhāriyanti dukkhabahulatāya dāruṇaṃ. Amhākaṃ santikā laddhabbā. Tumhākaṃ anusāsanīti tumhākaṃ dātabbā anusāsanī.

    காயக³தாஸதிஸுத்தாதி³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Kāyagatāsatisuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 1-11. காயக³தாஸதிஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-11. Kāyagatāsatisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact