Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૯. અસઙ્ખતસંયુત્તં
9. Asaṅkhatasaṃyuttaṃ
૧. પઠમવગ્ગો
1. Paṭhamavaggo
૧-૧૧. કાયગતાસતિસુત્તાદિવણ્ણના
1-11. Kāyagatāsatisuttādivaṇṇanā
૩૬૬-૩૭૬. અસઙ્ખતન્તિ ન સઙ્ખતં હેતુપચ્ચયેતિ. તેનાહ ‘‘અકત’’ન્તિ. હિતં એસન્તેનાતિ મેત્તાયન્તેન. અનુકમ્પમાનેનાતિ કરુણાયન્તેન. ઉપાદાયાતિ આદિયિત્વાતિ અયમત્થોતિઆહ ‘‘ચિત્તેન પરિગ્ગહેત્વા’’તિ. અવિપરીતધમ્મદેસનાતિ અવિપરીતધમ્મસ્સ દેસના, પટિપત્તિમ્પિ સાવકા વિય ગરુકો ભગવા. દાયજ્જં અત્તનો અધિટ્ઠિતં નિય્યાતેતિ.
366-376.Asaṅkhatanti na saṅkhataṃ hetupaccayeti. Tenāha ‘‘akata’’nti. Hitaṃ esantenāti mettāyantena. Anukampamānenāti karuṇāyantena. Upādāyāti ādiyitvāti ayamatthotiāha ‘‘cittena pariggahetvā’’ti. Aviparītadhammadesanāti aviparītadhammassa desanā, paṭipattimpi sāvakā viya garuko bhagavā. Dāyajjaṃ attano adhiṭṭhitaṃ niyyāteti.
ભિક્ખાસમ્પત્તિકાલાદીનં સત્તન્નં સપ્પાયાનં સમ્પત્તિયા લબ્ભનકાલે. વિપત્તિકાલે પન એત્થ વુત્તવિપરિયાયેન અત્થો વેદિતબ્બો. ભારિયન્તિ દુક્ખબહુલતાય દારુણં. અમ્હાકં સન્તિકા લદ્ધબ્બા. તુમ્હાકં અનુસાસનીતિ તુમ્હાકં દાતબ્બા અનુસાસની.
Bhikkhāsampattikālādīnaṃ sattannaṃ sappāyānaṃ sampattiyā labbhanakāle. Vipattikāle pana ettha vuttavipariyāyena attho veditabbo. Bhāriyanti dukkhabahulatāya dāruṇaṃ. Amhākaṃ santikā laddhabbā. Tumhākaṃ anusāsanīti tumhākaṃ dātabbā anusāsanī.
કાયગતાસતિસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Kāyagatāsatisuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. કાયગતાસતિસુત્તં • 1. Kāyagatāsatisuttaṃ
૨. સમથવિપસ્સનાસુત્તં • 2. Samathavipassanāsuttaṃ
૩. સવિતક્કસવિચારસુત્તં • 3. Savitakkasavicārasuttaṃ
૪. સુઞ્ઞતસમાધિસુત્તં • 4. Suññatasamādhisuttaṃ
૫. સતિપટ્ઠાનસુત્તં • 5. Satipaṭṭhānasuttaṃ
૬. સમ્મપ્પધાનસુત્તં • 6. Sammappadhānasuttaṃ
૭. ઇદ્ધિપાદસુત્તં • 7. Iddhipādasuttaṃ
૮. ઇન્દ્રિયસુત્તં • 8. Indriyasuttaṃ
૯. બલસુત્તં • 9. Balasuttaṃ
૧૦. બોજ્ઝઙ્ગસુત્તં • 10. Bojjhaṅgasuttaṃ
૧૧. મગ્ગઙ્ગસુત્તં • 11. Maggaṅgasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૧૧. કાયગતાસતિસુત્તાદિવણ્ણના • 1-11. Kāyagatāsatisuttādivaṇṇanā