Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    346. கேஸவஜாதகங் (4-5-6)

    346. Kesavajātakaṃ (4-5-6)

    181.

    181.

    மனுஸ்ஸிந்த³ங் ஜஹித்வான, ஸப்³ப³காமஸமித்³தி⁴னங்;

    Manussindaṃ jahitvāna, sabbakāmasamiddhinaṃ;

    கத²ங் நு ப⁴க³வா கேஸீ, கப்பஸ்ஸ ரமதி அஸ்ஸமே 1.

    Kathaṃ nu bhagavā kesī, kappassa ramati assame 2.

    182.

    182.

    ஸாதூ³னீ 3 ரமணீயானி, ஸந்தி வக்கா² மனோரமா;

    Sādūnī 4 ramaṇīyāni, santi vakkhā manoramā;

    ஸுபா⁴ஸிதானி கப்பஸ்ஸ, நாரத³ ரமயந்தி மங்.

    Subhāsitāni kappassa, nārada ramayanti maṃ.

    183.

    183.

    ஸாலீனங் ஓத³னங் பு⁴ஞ்ஜே, ஸுசிங் மங்ஸூபஸேசனங்;

    Sālīnaṃ odanaṃ bhuñje, suciṃ maṃsūpasecanaṃ;

    கத²ங் ஸாமாகனீவாரங், அலோணங் சா²த³யந்தி தங்.

    Kathaṃ sāmākanīvāraṃ, aloṇaṃ chādayanti taṃ.

    184.

    184.

    ஸாது³ங் வா 5 யதி³ வாஸாது³ங், அப்பங் வா யதி³ வா ப³ஹுங்;

    Sāduṃ vā 6 yadi vāsāduṃ, appaṃ vā yadi vā bahuṃ;

    விஸ்ஸத்தோ² யத்த² பு⁴ஞ்ஜெய்ய, விஸ்ஸாஸபரமா ரஸாதி.

    Vissattho yattha bhuñjeyya, vissāsaparamā rasāti.

    கேஸவஜாதகங் 7 ச²ட்ட²ங்.

    Kesavajātakaṃ 8 chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. ரமதஸ்ஸமே (க॰)
    2. ramatassame (ka.)
    3. ஸாதூ⁴னி (க॰ ஸீ॰ ஸ்யா॰ க॰)
    4. sādhūni (ka. sī. syā. ka.)
    5. அஸாது³ங் (பீ॰)
    6. asāduṃ (pī.)
    7. கேஸீஜாதகங் (க॰)
    8. kesījātakaṃ (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [346] 6. கேஸவஜாதகவண்ணனா • [346] 6. Kesavajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact