Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. કેતકપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    4. Ketakapupphiyattheraapadānaṃ

    ૧૭.

    17.

    ‘‘વિનતાનદિયા તીરે, વિહાસિ પુરિસુત્તમો;

    ‘‘Vinatānadiyā tīre, vihāsi purisuttamo;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, એકગ્ગં સુસમાહિતં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, ekaggaṃ susamāhitaṃ.

    ૧૮.

    18.

    ‘‘મધુગન્ધસ્સ પુપ્ફેન, કેતકસ્સ અહં તદા;

    ‘‘Madhugandhassa pupphena, ketakassa ahaṃ tadā;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, બુદ્ધસેટ્ઠમપૂજયિં.

    Pasannacitto sumano, buddhaseṭṭhamapūjayiṃ.

    ૧૯.

    19.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૨૦.

    20.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૨૧.

    21.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૨૨.

    22.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કેતકપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ketakapupphiyo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    કેતકપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Ketakapupphiyattherassāpadānaṃ catutthaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact