Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸுத்தனிபாதபாளி • Suttanipātapāḷi

    3. க²க்³க³விஸாணஸுத்தங்

    3. Khaggavisāṇasuttaṃ

    35.

    35.

    ஸப்³பே³ஸு பூ⁴தேஸு நிதா⁴ய த³ண்ட³ங், அவிஹேட²யங் அஞ்ஞதரம்பி தேஸங்;

    Sabbesu bhūtesu nidhāya daṇḍaṃ, aviheṭhayaṃ aññatarampi tesaṃ;

    ந புத்தமிச்செ²ய்ய குதோ ஸஹாயங், ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Na puttamiccheyya kuto sahāyaṃ, eko care khaggavisāṇakappo.

    36.

    36.

    ஸங்ஸக்³க³ஜாதஸ்ஸ ப⁴வந்தி ஸ்னேஹா, ஸ்னேஹன்வயங் து³க்க²மித³ங் பஹோதி;

    Saṃsaggajātassa bhavanti snehā, snehanvayaṃ dukkhamidaṃ pahoti;

    ஆதீ³னவங் ஸ்னேஹஜங் பெக்க²மானோ, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Ādīnavaṃ snehajaṃ pekkhamāno, eko care khaggavisāṇakappo.

    37.

    37.

    மித்தே ஸுஹஜ்ஜே அனுகம்பமானோ, ஹாபேதி அத்த²ங் படிப³த்³த⁴சித்தோ;

    Mitte suhajje anukampamāno, hāpeti atthaṃ paṭibaddhacitto;

    ஏதங் ப⁴யங் ஸந்த²வே 1 பெக்க²மானோ, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Etaṃ bhayaṃ santhave 2 pekkhamāno, eko care khaggavisāṇakappo.

    38.

    38.

    வங்ஸோ விஸாலோவ யதா² விஸத்தோ, புத்தேஸு தா³ரேஸு ச யா அபெக்கா²;

    Vaṃso visālova yathā visatto, puttesu dāresu ca yā apekkhā;

    வங்ஸக்களீரோவ 3 ஸஜ்ஜமானோ, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Vaṃsakkaḷīrova 4 sajjamāno, eko care khaggavisāṇakappo.

    39.

    39.

    மிகோ³ அரஞ்ஞம்ஹி யதா² அப³த்³தோ⁴ 5, யேனிச்ச²கங் க³ச்ச²தி கோ³சராய;

    Migo araññamhi yathā abaddho 6, yenicchakaṃ gacchati gocarāya;

    விஞ்ஞூ நரோ ஸேரிதங் பெக்க²மானோ, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Viññū naro seritaṃ pekkhamāno, eko care khaggavisāṇakappo.

    40.

    40.

    ஆமந்தனா ஹோதி ஸஹாயமஜ்ஜே², வாஸே டா²னே க³மனே சாரிகாய;

    Āmantanā hoti sahāyamajjhe, vāse ṭhāne gamane cārikāya;

    அனபி⁴ஜ்ஜி²தங் ஸேரிதங் பெக்க²மானோ, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Anabhijjhitaṃ seritaṃ pekkhamāno, eko care khaggavisāṇakappo.

    41.

    41.

    கி²ட்³டா³ ரதீ ஹோதி ஸஹாயமஜ்ஜே², புத்தேஸு ச விபுலங் ஹோதி பேமங்;

    Khiḍḍā ratī hoti sahāyamajjhe, puttesu ca vipulaṃ hoti pemaṃ;

    பியவிப்பயோக³ங் விஜிகு³ச்ச²மானோ, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Piyavippayogaṃ vijigucchamāno, eko care khaggavisāṇakappo.

    42.

    42.

    சாதுத்³தி³ஸோ அப்படிகோ⁴ ச ஹோதி, ஸந்துஸ்ஸமானோ இதரீதரேன;

    Cātuddiso appaṭigho ca hoti, santussamāno itarītarena;

    பரிஸ்ஸயானங் ஸஹிதா அச²ம்பீ⁴, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Parissayānaṃ sahitā achambhī, eko care khaggavisāṇakappo.

    43.

    43.

    து³ஸ்ஸங்க³ஹா பப்³ப³ஜிதாபி ஏகே, அதோ² க³ஹட்டா² க⁴ரமாவஸந்தா;

    Dussaṅgahā pabbajitāpi eke, atho gahaṭṭhā gharamāvasantā;

    அப்பொஸ்ஸுக்கோ பரபுத்தேஸு ஹுத்வா, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Appossukko paraputtesu hutvā, eko care khaggavisāṇakappo.

    44.

    44.

    ஓரோபயித்வா கி³ஹிப்³யஞ்ஜனானி 7, ஸஞ்சி²ன்னபத்தோ 8 யதா² கோவிளாரோ;

    Oropayitvā gihibyañjanāni 9, sañchinnapatto 10 yathā koviḷāro;

    செ²த்வான வீரோ கி³ஹிப³ந்த⁴னானி, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Chetvāna vīro gihibandhanāni, eko care khaggavisāṇakappo.

    45.

    45.

    ஸசே லபே⁴த² நிபகங் ஸஹாயங், ஸத்³தி⁴ங் சரங் ஸாது⁴விஹாரிதீ⁴ரங்;

    Sace labhetha nipakaṃ sahāyaṃ, saddhiṃ caraṃ sādhuvihāridhīraṃ;

    அபி⁴பு⁴ய்ய ஸப்³பா³னி பரிஸ்ஸயானி, சரெய்ய தேனத்தமனோ ஸதீமா.

    Abhibhuyya sabbāni parissayāni, careyya tenattamano satīmā.

    46.

    46.

    நோ சே லபே⁴த² நிபகங் ஸஹாயங், ஸத்³தி⁴ங் சரங் ஸாது⁴விஹாரிதீ⁴ரங்;

    No ce labhetha nipakaṃ sahāyaṃ, saddhiṃ caraṃ sādhuvihāridhīraṃ;

    ராஜாவ ரட்ட²ங் விஜிதங் பஹாய, ஏகோ சரே மாதங்க³ரஞ்ஞேவ நாகோ³.

    Rājāva raṭṭhaṃ vijitaṃ pahāya, eko care mātaṅgaraññeva nāgo.

    47.

    47.

    அத்³தா⁴ பஸங்ஸாம ஸஹாயஸம்பத³ங், ஸெட்டா² ஸமா ஸேவிதப்³பா³ ஸஹாயா;

    Addhā pasaṃsāma sahāyasampadaṃ, seṭṭhā samā sevitabbā sahāyā;

    ஏதே அலத்³தா⁴ அனவஜ்ஜபோ⁴ஜீ, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Ete aladdhā anavajjabhojī, eko care khaggavisāṇakappo.

    48.

    48.

    தி³ஸ்வா ஸுவண்ணஸ்ஸ பப⁴ஸ்ஸரானி, கம்மாரபுத்தேன ஸுனிட்டி²தானி;

    Disvā suvaṇṇassa pabhassarāni, kammāraputtena suniṭṭhitāni;

    ஸங்க⁴ட்டமானானி து³வே பு⁴ஜஸ்மிங், ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Saṅghaṭṭamānāni duve bhujasmiṃ, eko care khaggavisāṇakappo.

    49.

    49.

    ஏவங் து³தியேன 11 ஸஹா மமஸ்ஸ, வாசாபி⁴லாபோ அபி⁴ஸஜ்ஜனா வா;

    Evaṃ dutiyena 12 sahā mamassa, vācābhilāpo abhisajjanā vā;

    ஏதங் ப⁴யங் ஆயதிங் பெக்க²மானோ, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Etaṃ bhayaṃ āyatiṃ pekkhamāno, eko care khaggavisāṇakappo.

    50.

    50.

    காமா ஹி சித்ரா மது⁴ரா மனோரமா, விரூபரூபேன மதெ²ந்தி சித்தங்;

    Kāmā hi citrā madhurā manoramā, virūparūpena mathenti cittaṃ;

    ஆதீ³னவங் காமகு³ணேஸு தி³ஸ்வா, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Ādīnavaṃ kāmaguṇesu disvā, eko care khaggavisāṇakappo.

    51.

    51.

    ஈதீ ச க³ண்டோ³ ச உபத்³த³வோ ச, ரோகோ³ ச ஸல்லஞ்ச ப⁴யஞ்ச மேதங்;

    Ītī ca gaṇḍo ca upaddavo ca, rogo ca sallañca bhayañca metaṃ;

    ஏதங் ப⁴யங் காமகு³ணேஸு தி³ஸ்வா, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Etaṃ bhayaṃ kāmaguṇesu disvā, eko care khaggavisāṇakappo.

    52.

    52.

    ஸீதஞ்ச உண்ஹஞ்ச கு²த³ங் பிபாஸங், வாதாதபே ட³ங்ஸஸரீஸபே 13 ச;

    Sītañca uṇhañca khudaṃ pipāsaṃ, vātātape ḍaṃsasarīsape 14 ca;

    ஸப்³பா³னிபேதானி அபி⁴ஸம்ப⁴வித்வா, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Sabbānipetāni abhisambhavitvā, eko care khaggavisāṇakappo.

    53.

    53.

    நாகோ³வ யூதா²னி விவஜ்ஜயித்வா, ஸஞ்ஜாதக²ந்தோ⁴ பது³மீ உளாரோ;

    Nāgova yūthāni vivajjayitvā, sañjātakhandho padumī uḷāro;

    யதா²பி⁴ரந்தங் விஹரங் 15 அரஞ்ஞே, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Yathābhirantaṃ viharaṃ 16 araññe, eko care khaggavisāṇakappo.

    54.

    54.

    அட்டா²னதங் ஸங்க³ணிகாரதஸ்ஸ, யங் ப²ஸ்ஸயே 17 ஸாமயிகங் விமுத்திங்;

    Aṭṭhānataṃ saṅgaṇikāratassa, yaṃ phassaye 18 sāmayikaṃ vimuttiṃ;

    ஆதி³ச்சப³ந்து⁴ஸ்ஸ வசோ நிஸம்ம, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Ādiccabandhussa vaco nisamma, eko care khaggavisāṇakappo.

    55.

    55.

    தி³ட்டீ²விஸூகானி உபாதிவத்தோ, பத்தோ நியாமங் படிலத்³த⁴மக்³கோ³;

    Diṭṭhīvisūkāni upātivatto, patto niyāmaṃ paṭiladdhamaggo;

    உப்பன்னஞாணொம்ஹி அனஞ்ஞனெய்யோ, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Uppannañāṇomhi anaññaneyyo, eko care khaggavisāṇakappo.

    56.

    56.

    நில்லோலுபோ நிக்குஹோ நிப்பிபாஸோ, நிம்மக்கோ² நித்³த⁴ந்தகஸாவமோஹோ;

    Nillolupo nikkuho nippipāso, nimmakkho niddhantakasāvamoho;

    நிராஸயோ 19 ஸப்³ப³லோகே ப⁴வித்வா, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Nirāsayo 20 sabbaloke bhavitvā, eko care khaggavisāṇakappo.

    57.

    57.

    பாபங் ஸஹாயங் பரிவஜ்ஜயேத², அனத்த²த³ஸ்ஸிங் விஸமே நிவிட்ட²ங்;

    Pāpaṃ sahāyaṃ parivajjayetha, anatthadassiṃ visame niviṭṭhaṃ;

    ஸயங் ந ஸேவே பஸுதங் பமத்தங், ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Sayaṃ na seve pasutaṃ pamattaṃ, eko care khaggavisāṇakappo.

    58.

    58.

    ப³ஹுஸ்ஸுதங் த⁴ம்மத⁴ரங் ப⁴ஜேத², மித்தங் உளாரங் படிபா⁴னவந்தங்;

    Bahussutaṃ dhammadharaṃ bhajetha, mittaṃ uḷāraṃ paṭibhānavantaṃ;

    அஞ்ஞாய அத்தா²னி வினெய்ய கங்க²ங், ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Aññāya atthāni vineyya kaṅkhaṃ, eko care khaggavisāṇakappo.

    59.

    59.

    கி²ட்³ட³ங் ரதிங் காமஸுக²ஞ்ச லோகே, அனலங்கரித்வா அனபெக்க²மானோ;

    Khiḍḍaṃ ratiṃ kāmasukhañca loke, analaṅkaritvā anapekkhamāno;

    விபூ⁴ஸனட்டா²னா விரதோ ஸச்சவாதீ³, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Vibhūsanaṭṭhānā virato saccavādī, eko care khaggavisāṇakappo.

    60.

    60.

    புத்தஞ்ச தா³ரங் பிதரஞ்ச மாதரங், த⁴னானி த⁴ஞ்ஞானி ச ப³ந்த⁴வானி 21;

    Puttañca dāraṃ pitarañca mātaraṃ, dhanāni dhaññāni ca bandhavāni 22;

    ஹித்வான காமானி யதோ²தி⁴கானி, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Hitvāna kāmāni yathodhikāni, eko care khaggavisāṇakappo.

    61.

    61.

    ஸங்கோ³ ஏஸோ பரித்தமெத்த² ஸொக்²யங், அப்பஸ்ஸாதோ³ து³க்க²மெத்த² பி⁴ய்யோ;

    Saṅgo eso parittamettha sokhyaṃ, appassādo dukkhamettha bhiyyo;

    க³ளோ ஏஸோ இதி ஞத்வா முதீமா 23, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Gaḷo eso iti ñatvā mutīmā 24, eko care khaggavisāṇakappo.

    62.

    62.

    ஸந்தா³லயித்வான 25 ஸங்யோஜனானி, ஜாலங்வ பெ⁴த்வா ஸலிலம்பு³சாரீ;

    Sandālayitvāna 26 saṃyojanāni, jālaṃva bhetvā salilambucārī;

    அக்³கீ³வ த³ட்³ட⁴ங் அனிவத்தமானோ, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Aggīva daḍḍhaṃ anivattamāno, eko care khaggavisāṇakappo.

    63.

    63.

    ஒக்கி²த்தசக்கூ² ந ச பாத³லோலோ, கு³த்திந்த்³ரியோ ரக்கி²தமானஸானோ;

    Okkhittacakkhū na ca pādalolo, guttindriyo rakkhitamānasāno;

    அனவஸ்ஸுதோ அபரிட³ய்ஹமானோ, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Anavassuto apariḍayhamāno, eko care khaggavisāṇakappo.

    64.

    64.

    ஓஹாரயித்வா கி³ஹிப்³யஞ்ஜனானி, ஸஞ்ச²ன்னபத்தோ 27 யதா² பாரிச²த்தோ;

    Ohārayitvā gihibyañjanāni, sañchannapatto 28 yathā pārichatto;

    காஸாயவத்தோ² அபி⁴னிக்க²மித்வா, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Kāsāyavattho abhinikkhamitvā, eko care khaggavisāṇakappo.

    65.

    65.

    ரஸேஸு கே³த⁴ங் அகரங் அலோலோ, அனஞ்ஞபோஸீ ஸபதா³னசாரீ;

    Rasesu gedhaṃ akaraṃ alolo, anaññaposī sapadānacārī;

    குலே குலே அப்படிப³த்³த⁴சித்தோ 29, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Kule kule appaṭibaddhacitto 30, eko care khaggavisāṇakappo.

    66.

    66.

    பஹாய பஞ்சாவரணானி சேதஸோ, உபக்கிலேஸே ப்³யபனுஜ்ஜ ஸப்³பே³;

    Pahāya pañcāvaraṇāni cetaso, upakkilese byapanujja sabbe;

    அனிஸ்ஸிதோ செ²த்வ 31 ஸினேஹதோ³ஸங் 32, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Anissito chetva 33 sinehadosaṃ 34, eko care khaggavisāṇakappo.

    67.

    67.

    விபிட்டி²கத்வான ஸுக²ங் து³க²ஞ்ச, புப்³பே³வ ச ஸோமனஸ்ஸதோ³மனஸ்ஸங்;

    Vipiṭṭhikatvāna sukhaṃ dukhañca, pubbeva ca somanassadomanassaṃ;

    லத்³தா⁴னுபெக்க²ங் ஸமத²ங் விஸுத்³த⁴ங், ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Laddhānupekkhaṃ samathaṃ visuddhaṃ, eko care khaggavisāṇakappo.

    68.

    68.

    ஆரத்³த⁴வீரியோ பரமத்த²பத்தியா, அலீனசித்தோ அகுஸீதவுத்தி;

    Āraddhavīriyo paramatthapattiyā, alīnacitto akusītavutti;

    த³ள்ஹனிக்கமோ தா²மப³லூபபன்னோ, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Daḷhanikkamo thāmabalūpapanno, eko care khaggavisāṇakappo.

    69.

    69.

    படிஸல்லானங் ஜா²னமரிஞ்சமானோ, த⁴ம்மேஸு நிச்சங் அனுத⁴ம்மசாரீ;

    Paṭisallānaṃ jhānamariñcamāno, dhammesu niccaṃ anudhammacārī;

    ஆதீ³னவங் ஸம்மஸிதா ப⁴வேஸு, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Ādīnavaṃ sammasitā bhavesu, eko care khaggavisāṇakappo.

    70.

    70.

    தண்ஹக்க²யங் பத்த²யமப்பமத்தோ, அனேளமூகோ³ 35 ஸுதவா ஸதீமா;

    Taṇhakkhayaṃ patthayamappamatto, aneḷamūgo 36 sutavā satīmā;

    ஸங்கா²தத⁴ம்மோ நியதோ பதா⁴னவா, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Saṅkhātadhammo niyato padhānavā, eko care khaggavisāṇakappo.

    71.

    71.

    ஸீஹோவ ஸத்³தே³ஸு அஸந்தஸந்தோ, வாதோவ ஜாலம்ஹி அஸஜ்ஜமானோ;

    Sīhova saddesu asantasanto, vātova jālamhi asajjamāno;

    பது³மங்வ தோயேன அலிப்பமானோ 37, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Padumaṃva toyena alippamāno 38, eko care khaggavisāṇakappo.

    72.

    72.

    ஸீஹோ யதா² தா³ட²ப³லீ பஸய்ஹ, ராஜா மிகா³னங் அபி⁴பு⁴ய்ய சாரீ;

    Sīho yathā dāṭhabalī pasayha, rājā migānaṃ abhibhuyya cārī;

    ஸேவேத² பந்தானி ஸேனாஸனானி, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Sevetha pantāni senāsanāni, eko care khaggavisāṇakappo.

    73.

    73.

    மெத்தங் உபெக்க²ங் கருணங் விமுத்திங், ஆஸேவமானோ முதி³தஞ்ச காலே;

    Mettaṃ upekkhaṃ karuṇaṃ vimuttiṃ, āsevamāno muditañca kāle;

    ஸப்³பே³ன லோகேன அவிருஜ்ஜ²மானோ, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Sabbena lokena avirujjhamāno, eko care khaggavisāṇakappo.

    74.

    74.

    ராக³ஞ்ச தோ³ஸஞ்ச பஹாய மோஹங், ஸந்தா³லயித்வான ஸங்யோஜனானி;

    Rāgañca dosañca pahāya mohaṃ, sandālayitvāna saṃyojanāni;

    அஸந்தஸங் ஜீவிதஸங்க²யம்ஹி, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Asantasaṃ jīvitasaṅkhayamhi, eko care khaggavisāṇakappo.

    75.

    75.

    ப⁴ஜந்தி ஸேவந்தி ச காரணத்தா², நிக்காரணா து³ல்லபா⁴ அஜ்ஜ மித்தா;

    Bhajanti sevanti ca kāraṇatthā, nikkāraṇā dullabhā ajja mittā;

    அத்தட்ட²பஞ்ஞா அஸுசீ மனுஸ்ஸா, ஏகோ சரே க²க்³க³விஸாணகப்போ.

    Attaṭṭhapaññā asucī manussā, eko care khaggavisāṇakappo.

    க²க்³க³விஸாணஸுத்தங் ததியங் நிட்டி²தங்.

    Khaggavisāṇasuttaṃ tatiyaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. ஸந்த⁴வே (க॰)
    2. sandhave (ka.)
    3. வங்ஸகளீரோவ (ஸீ॰), வங்ஸாகளீரோவ (ஸ்யா॰ கங்॰ பீ॰), வங்ஸேகளீரோவ (நித்³தே³ஸ)
    4. vaṃsakaḷīrova (sī.), vaṃsākaḷīrova (syā. kaṃ. pī.), vaṃsekaḷīrova (niddesa)
    5. அப³ந்தோ⁴ (ஸ்யா॰ கங்॰)
    6. abandho (syā. kaṃ.)
    7. கி³ஹிவ்யஞ்ஜனானி (ஸ்யா॰ கங்॰ பீ॰)
    8. ஸங்ஸீனபத்தோ (ஸீ॰)
    9. gihivyañjanāni (syā. kaṃ. pī.)
    10. saṃsīnapatto (sī.)
    11. து³தியேன (ஸப்³ப³த்த²)
    12. dutiyena (sabbattha)
    13. ட³ங்ஸஸிரிங்ஸபே (ஸீ॰ ஸ்யா॰ கங்॰ பீ॰)
    14. ḍaṃsasiriṃsape (sī. syā. kaṃ. pī.)
    15. விஹரே (ஸீ॰ பீ॰ நித்³தே³ஸ)
    16. vihare (sī. pī. niddesa)
    17. பு²ஸ்ஸயே (ஸ்யா॰)
    18. phussaye (syā.)
    19. நிராஸாஸோ (க॰)
    20. nirāsāso (ka.)
    21. ப³ந்த⁴வானி ச (பீ॰)
    22. bandhavāni ca (pī.)
    23. மதீமா (ஸ்யா॰ க॰)
    24. matīmā (syā. ka.)
    25. பதா³லயித்வான (க॰)
    26. padālayitvāna (ka.)
    27. ஸஞ்சி²ன்னபத்தோ (ஸ்யா॰ பீ॰), பச்சி²ன்னபத்தோ (க॰)
    28. sañchinnapatto (syā. pī.), pacchinnapatto (ka.)
    29. அப்படிப³ந்த⁴சித்தோ (க॰)
    30. appaṭibandhacitto (ka.)
    31. செ²த்வா (ஸ்யா॰ பீ॰ க॰)
    32. ஸ்னேஹதோ³ஸங் (க॰)
    33. chetvā (syā. pī. ka.)
    34. snehadosaṃ (ka.)
    35. அனேலமூகோ³ (ஸ்யா॰ பீ॰ க॰)
    36. anelamūgo (syā. pī. ka.)
    37. அலிம்பமானோ (ஸீ॰ ஸ்யா॰ க॰)
    38. alimpamāno (sī. syā. ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஸுத்தனிபாத-அட்ட²கதா² • Suttanipāta-aṭṭhakathā / 3. க²க்³க³விஸாணஸுத்தவண்ணனா • 3. Khaggavisāṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact