Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૧૦. ખણિકકથાવણ્ણના

    10. Khaṇikakathāvaṇṇanā

    ૯૦૬-૯૦૭. પથવિયાદિરૂપેસુ કેસઞ્ચિ ઉપ્પાદો કેસઞ્ચિ નિરોધોતિ એવં પતિટ્ઠાનં રૂપસન્તતિયા હોતિ. ન હિ રૂપાનં અનન્તરાદિપચ્ચયા સન્તિ, યેહિ અરૂપસન્તતિયા વિય રૂપસન્તતિયા પવત્તિ સિયાતિ ચિત્તે ‘‘ચિત્તે મહાપથવી સણ્ઠાતી’’તિઆદિ ચોદિતં.

    906-907. Pathaviyādirūpesu kesañci uppādo kesañci nirodhoti evaṃ patiṭṭhānaṃ rūpasantatiyā hoti. Na hi rūpānaṃ anantarādipaccayā santi, yehi arūpasantatiyā viya rūpasantatiyā pavatti siyāti citte ‘‘citte mahāpathavī saṇṭhātī’’tiādi coditaṃ.

    ખણિકકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Khaṇikakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    બાવીસતિમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Bāvīsatimavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૨૧૭) ૧૦. ખણિકકથા • (217) 10. Khaṇikakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૦. ખણિકકથાવણ્ણના • 10. Khaṇikakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧૦. ખણિકકથાવણ્ણના • 10. Khaṇikakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact