Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૨. ખેમસુત્તવણ્ણના

    2. Khemasuttavaṇṇanā

    ૧૦૩. પઠમંયેવાતિ જરામરણાદિભાવતો પગેવ. બલવચિન્તનં ચિન્તેતીતિ યથા સાકટિકો અજાનિત્વા વિસમે મગ્ગે સકટં પાજેન્તો અક્ખે છિન્ને પતિકાતું અવિસહન્તો દુક્ખી દુમ્મનો બલવચિન્તનં ચિન્તેતિ, મહન્તં ચિત્તસન્તાપં પાપુણાતિ, એવં અધમ્મવાદી મચ્ચુમુખં પત્તો બલવચિત્તસન્તાપં પાપુણાતિ, તસ્મા ધમ્મચરિયાય નપ્પમજ્જિતબ્બન્તિ.

    103.Paṭhamaṃyevāti jarāmaraṇādibhāvato pageva. Balavacintanaṃ cintetīti yathā sākaṭiko ajānitvā visame magge sakaṭaṃ pājento akkhe chinne patikātuṃ avisahanto dukkhī dummano balavacintanaṃ cinteti, mahantaṃ cittasantāpaṃ pāpuṇāti, evaṃ adhammavādī maccumukhaṃ patto balavacittasantāpaṃ pāpuṇāti, tasmā dhammacariyāya nappamajjitabbanti.

    ખેમસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Khemasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. ખેમસુત્તં • 2. Khemasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૨. સિવસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Sivasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact