Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૭. ખેત્તૂપમસુત્તવણ્ણના

    7. Khettūpamasuttavaṇṇanā

    ૩૫૯. થદ્ધન્તિ કથિનં લૂખં. ઊસરન્તિ ઊસજાતં. ચતૂહિપિ ઓઘેહિ અનભિભવનીયતાય અહં દીપો. સબ્બપરિસ્સયેહિ અનભિભવનીયતાય અહં લેણો. સબ્બદુક્ખપરિત્તાસનતો તાયનટ્ઠેન અહં તાણં. સબ્બભયહિંસનતો અહં સરણન્તિ યોજેતબ્બં.

    359.Thaddhanti kathinaṃ lūkhaṃ. Ūsaranti ūsajātaṃ. Catūhipi oghehi anabhibhavanīyatāya ahaṃ dīpo. Sabbaparissayehi anabhibhavanīyatāya ahaṃ leṇo. Sabbadukkhaparittāsanato tāyanaṭṭhena ahaṃ tāṇaṃ. Sabbabhayahiṃsanato ahaṃ saraṇanti yojetabbaṃ.

    ઉદકમણિકોતિ મહન્તં ઉદકભાજનં. બહિ વિસ્સન્દનવસેન ઉદકં ન હરતીતિ અહારી, પરિતો ન પગ્ઘરતીતિ અપરિહારી. સક્કચ્ચમેવ દેસેન્તિ સદ્ધમ્મગારવસ્સ સબ્બસત્તેસુ મહાકરુણાય ચ બુદ્ધાનં સમાનરસત્તા. ચતસ્સો પન પરિસા સત્થુગારવેન અત્તનો ચ સદ્ધાસમ્પન્નતાય સદ્દહિત્વા ઓકપ્પેત્વા સુણન્તિ, તસ્મા તા દેસનાફલેન યુજ્જન્તિ. કિચ્ચસિદ્ધિયા સત્થુ દેસના તત્થ સક્કચ્ચદેસના નામ જાતા.

    Udakamaṇikoti mahantaṃ udakabhājanaṃ. Bahi vissandanavasena udakaṃ na haratīti ahārī, parito na paggharatīti aparihārī. Sakkaccameva desenti saddhammagāravassa sabbasattesu mahākaruṇāya ca buddhānaṃ samānarasattā. Catasso pana parisā satthugāravena attano ca saddhāsampannatāya saddahitvā okappetvā suṇanti, tasmā tā desanāphalena yujjanti. Kiccasiddhiyā satthu desanā tattha sakkaccadesanā nāma jātā.

    ખેત્તૂપમસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Khettūpamasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. ખેત્તૂપમસુત્તં • 7. Khettūpamasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. ખેત્તૂપમસુત્તવણ્ણના • 7. Khettūpamasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact