Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. ખીરસુત્તવણ્ણના

    4. Khīrasuttavaṇṇanā

    ૧૨૭. ચતુત્થે માતુથઞ્ઞન્તિ એકનામિકાય મનુસ્સમાતુ ખીરં. ઇમેસઞ્હિ સત્તાનં ગણ્ડુપ્પાદકિપિલ્લિકાદીસુ વા મચ્છકચ્છપાદીસુ વા પક્ખિજાતેસુ વા નિબ્બત્તકાલે માતુખીરમેવ નત્થિ, અજપસુમહિંસાદીસુ નિબ્બત્તકાલે ખીરં અત્થિ, તથા મનુસ્સેસુ. તત્થ અજાદિકાલે ચ મનુસ્સેસુ ચાપિ ‘‘દેવી સુમના તિસ્સા’’તિ એવં નાનાનામિકાનં કુચ્છિયં નિબ્બત્તકાલે અગ્ગહેત્વા તિસ્સાતિ એકનામિકાય એવ માતુ કુચ્છિયં નિબ્બત્તકાલે પીતં થઞ્ઞં ચતૂસુ મહાસમુદ્દેસુ ઉદકતો બહુતરન્તિ વેદિતબ્બં. ચતુત્થં.

    127. Catutthe mātuthaññanti ekanāmikāya manussamātu khīraṃ. Imesañhi sattānaṃ gaṇḍuppādakipillikādīsu vā macchakacchapādīsu vā pakkhijātesu vā nibbattakāle mātukhīrameva natthi, ajapasumahiṃsādīsu nibbattakāle khīraṃ atthi, tathā manussesu. Tattha ajādikāle ca manussesu cāpi ‘‘devī sumanā tissā’’ti evaṃ nānānāmikānaṃ kucchiyaṃ nibbattakāle aggahetvā tissāti ekanāmikāya eva mātu kucchiyaṃ nibbattakāle pītaṃ thaññaṃ catūsu mahāsamuddesu udakato bahutaranti veditabbaṃ. Catutthaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. ખીરસુત્તં • 4. Khīrasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. ખીરસુત્તવણ્ણના • 4. Khīrasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact