Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ખુદ્દાનુખુદ્દકકથાવણ્ણના

    Khuddānukhuddakakathāvaṇṇanā

    ૪૪૩. ‘‘વસ્સિકસાટિકં અક્કમિત્વા’’તિ વચનતો ભગવતો ચતુત્થચીવરમ્પિ અત્થીતિ સિદ્ધં. તેનેવાહ ચીવરક્ખન્ધકે ‘‘ચતુત્થં ચીવરં પારુપી’’તિ.

    443. ‘‘Vassikasāṭikaṃ akkamitvā’’ti vacanato bhagavato catutthacīvarampi atthīti siddhaṃ. Tenevāha cīvarakkhandhake ‘‘catutthaṃ cīvaraṃ pārupī’’ti.

    ૪૪૪. ‘‘અપિચ યથેવ મયા’’તિઆદિ સઙ્ગીતિયા અગ્ગહણાધિપ્પાયવસેન વુત્તં, કિન્તુ સુસઙ્ગીતા આવુસો થેરેહિ ધમ્મો ચ વિનયો ચ. અપિચાહં નામ તથેવાહં ધારેસ્સામીતિ યથેવ મયા ભગવતો સમ્મુખા સુતં સમ્મુખા પટિગ્ગહિતં, તથેવ થેરેહિ ભગવતા સયમેવ એતદગ્ગં આરોપિતેહિ, તસ્મા સુસઙ્ગહિતા સઙ્ગીતીતિ વુત્તં હોતિ.

    444.‘‘Apica yatheva mayā’’tiādi saṅgītiyā aggahaṇādhippāyavasena vuttaṃ, kintu susaṅgītā āvuso therehi dhammo ca vinayo ca. Apicāhaṃ nāma tathevāhaṃ dhāressāmīti yatheva mayā bhagavato sammukhā sutaṃ sammukhā paṭiggahitaṃ, tatheva therehi bhagavatā sayameva etadaggaṃ āropitehi, tasmā susaṅgahitā saṅgītīti vuttaṃ hoti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / ૨. ખુદ્દાનુખુદ્દકસિક્ખાપદકથા • 2. Khuddānukhuddakasikkhāpadakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / ખુદ્દાનુખુદ્દકસિક્ખાપદકથા • Khuddānukhuddakasikkhāpadakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ખુદ્દાનુખુદ્દકસિક્ખાપદકથાવણ્ણના • Khuddānukhuddakasikkhāpadakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ખુદ્દાનુખુદ્દકસિક્ખાપદકથાવણ્ણના • Khuddānukhuddakasikkhāpadakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧. ખુદ્દાનુખુદ્દકસિક્ખાપદકથા • 1. Khuddānukhuddakasikkhāpadakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact