Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. કિલઞ્જદાયકત્થેરઅપદાનં

    4. Kilañjadāyakattheraapadānaṃ

    ૧૪.

    14.

    ‘‘તિવરાયં પુરે રમ્મે, નળકારો અહં તદા;

    ‘‘Tivarāyaṃ pure ramme, naḷakāro ahaṃ tadā;

    સિદ્ધત્થે લોકપજ્જોતે, પસન્ના જનતા તહિં.

    Siddhatthe lokapajjote, pasannā janatā tahiṃ.

    ૧૫.

    15.

    ‘‘પૂજત્થં લોકનાથસ્સ, કિલઞ્જં પરિયેસતિ;

    ‘‘Pūjatthaṃ lokanāthassa, kilañjaṃ pariyesati;

    બુદ્ધપૂજં કરોન્તાનં, કિલઞ્જં અદદિં અહં.

    Buddhapūjaṃ karontānaṃ, kilañjaṃ adadiṃ ahaṃ.

    ૧૬.

    16.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, કિલઞ્જસ્સ ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, kilañjassa idaṃ phalaṃ.

    ૧૭.

    17.

    ‘‘સત્તસત્તતિકપ્પમ્હિ, રાજા આસિં જલદ્ધરો 1;

    ‘‘Sattasattatikappamhi, rājā āsiṃ jaladdharo 2;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૧૮.

    18.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કિલઞ્જદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kilañjadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    કિલઞ્જદાયકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Kilañjadāyakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. જુતિન્ધરો (સી॰)
    2. jutindharo (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦.ઉદકાસનદાયકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10.Udakāsanadāyakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact