Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૨. કિંદદસુત્તં

    2. Kiṃdadasuttaṃ

    ૪૨.

    42.

    ‘‘કિંદદો બલદો હોતિ, કિંદદો હોતિ વણ્ણદો;

    ‘‘Kiṃdado balado hoti, kiṃdado hoti vaṇṇado;

    કિંદદો સુખદો હોતિ, કિંદદો હોતિ ચક્ખુદો;

    Kiṃdado sukhado hoti, kiṃdado hoti cakkhudo;

    કો ચ સબ્બદદો હોતિ, તં મે અક્ખાહિ પુચ્છિતો’’તિ.

    Ko ca sabbadado hoti, taṃ me akkhāhi pucchito’’ti.

    ‘‘અન્નદો બલદો હોતિ, વત્થદો હોતિ વણ્ણદો;

    ‘‘Annado balado hoti, vatthado hoti vaṇṇado;

    યાનદો સુખદો હોતિ, દીપદો હોતિ ચક્ખુદો.

    Yānado sukhado hoti, dīpado hoti cakkhudo.

    ‘‘સો ચ સબ્બદદો હોતિ, યો દદાતિ ઉપસ્સયં;

    ‘‘So ca sabbadado hoti, yo dadāti upassayaṃ;

    અમતં દદો ચ સો હોતિ, યો ધમ્મમનુસાસતી’’તિ.

    Amataṃ dado ca so hoti, yo dhammamanusāsatī’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨. કિંદદસુત્તવણ્ણના • 2. Kiṃdadasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨. કિંદદસુત્તવણ્ણના • 2. Kiṃdadasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact