Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. કિંકણિકપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    9. Kiṃkaṇikapupphiyattheraapadānaṃ

    ૪૭.

    47.

    ‘‘સુમઙ્ગલોતિ નામેન, સયમ્ભૂ અપરાજિતો;

    ‘‘Sumaṅgaloti nāmena, sayambhū aparājito;

    પવના નિક્ખમિત્વાન, નગરં પાવિસી જિનો.

    Pavanā nikkhamitvāna, nagaraṃ pāvisī jino.

    ૪૮.

    48.

    ‘‘પિણ્ડચારં ચરિત્વાન, નિક્ખમ્મ નગરા મુનિ;

    ‘‘Piṇḍacāraṃ caritvāna, nikkhamma nagarā muni;

    કતકિચ્ચોવ સમ્બુદ્ધો, સો વસી વનમન્તરે.

    Katakiccova sambuddho, so vasī vanamantare.

    ૪૯.

    49.

    ‘‘કિંકણિપુપ્ફં પગ્ગય્હ, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં;

    ‘‘Kiṃkaṇipupphaṃ paggayha, buddhassa abhiropayiṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, સયમ્ભુસ્સ મહેસિનો.

    Pasannacitto sumano, sayambhussa mahesino.

    ૫૦.

    50.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૫૧.

    51.

    ‘‘છળાસીતિમ્હિતો કપ્પે, અપિલાસિસનામકો;

    ‘‘Chaḷāsītimhito kappe, apilāsisanāmako;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૫૨.

    52.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા કિંકણિકપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā kiṃkaṇikapupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    કિંકણિકપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Kiṃkaṇikapupphiyattherassāpadānaṃ navamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact